Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Τον Σεπτέμβριο, όχι τον Ιούλιο, η μείωση επιτοκίων από τη Fed

Goldman Sachs: Τον Σεπτέμβριο, όχι τον Ιούλιο, η μείωση επιτοκίων από τη Fed
H Goldman Sachs εξακολουθεί να αναμένει ότι η Fed θα προβεί συνολικά σε δύο μειώσεις επιτοκίων έως το τέλος του 2024
Σχετικά Άρθρα

Τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει τις μειώσεις επιτοκίων η Fed, σύμφωνα με τους οικονομολόγους της Goldman Sachs, οι οποίοι μετέθεσαν για αργότερα την αρχική πρόβλεψη ότι η κεντρική τράπεζα θα ξεκινήσει τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής εν μέσω ενδείξεων ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ανθεκτική.
«Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σημειώσαμε ότι τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed έδειχναν ότι μια περικοπή του Ιουλίου θα απαιτούσε πιθανότατα όχι μόνο καλύτερους αριθμούς για τον πληθωρισμό, αλλά και σημαντικές ενδείξεις εξασθένισης της δραστηριότητας ή των δεδομένων της αγοράς εργασίας» αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.
Η Goldman Sachs ήταν μία από τις τελευταίες τράπεζες της Wall Street που στοιχημάτιζαν ότι η Fed θα άρχιζε να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούλιο, σύμφωνα με το Bloomberg.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Nomura Securities ανέβασε επίσης την έκκλησή της από τον Ιούλιο στον Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι «το κατώφλι για μειώσεις επιτοκίων φαίνεται να έχει αυξηθεί».
Ταυτόχρονα, η Goldman Sachs εξακολουθεί να αναμένει ότι η Fed θα προβεί σε δύο μειώσεις συνολικά έως το 2024, με μία ανά τρίμηνο ή κάθε δεύτερη συνεδρίαση. Αυτό σημαίνει ότι η δεύτερη μείωση θα έρθει τώρα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τους οικονομολόγους της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης