Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ambrosia Capital: Αρχίζει κάλυψη της Intralot - Σύσταση buy, στο 1,55 ευρώ η τιμή στόχος

Ambrosia Capital: Αρχίζει κάλυψη της Intralot - Σύσταση buy, στο 1,55 ευρώ η τιμή στόχος
Η στροφή της εταιρείας σε συμβόλαια υψηλής απόδοσης σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη βάση κόστους θα ωθήσει τα περιθώρια EBITDA
Την κάλυψη της μετοχής της Intralot ανακοίνωσε πως ξεκίνησε η Ambrosia Capital θέτοντας την τιμή στόχο για τους επόμενους δώδεκα μήνες στο 1,55 ευρώ, με σύσταση «αγορά».
Όπως επισημαίνεται, οι μετοχές της Intralot θα επωφεληθούν από τα ακόλουθα βασικά στοιχεία:
Νέα συμβόλαια μαζί με αποδεδειγμένη δυναμική ανάπτυξης του πυρήνα των δραστηριοτήτων για αύξηση των εσόδων,
Βελτιστοποιημένες δραστηριότητες για τη συνέχιση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της ενίσχυσης των περιθωρίων κέρδους,
Aπομόχλευση του ισολογισμού που μπορεί να οδηγήσει σε επαναξιολόγησης (re-rating).

Περιθώρια EBITDA

Η στροφή της εταιρείας σε συμβόλαια υψηλής απόδοσης σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη βάση κόστους θα ωθήσει τα περιθώρια EBITDA σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, φτάνοντας τελικά το όριο του 38,2% το 2026.
H Intralot απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα των υψηλότερων περιθωρίων EBITDA στις δραστηριότητες στις Η.Π.Α. καθώς και της χαμηλότερης βάσης κόστους, που αποδίδεται στην έδρα της στην Ελλάδα.
Μετά την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση ενός ομολόγου λιανικής και ενός κοινοπρακτικού δανείου για την αναχρηματοδότηση του ανεξόφλητου χρέους της.
Η Intralot με 126 εκατ. ευρώ από τα έσοδα της ΑΜΚ προχώρησε στη μερική εξαγορά των ομολογιών της, λήξης Σεπτεμβρίου 2024 με ανεξόφλητο ποσό 356 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης