Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Εκτός ΗΠΑ οι επενδυτικές ευκαιρίες - Ο Stoxx 600 θα υπεραποδώσει του S&P 500

Goldman Sachs: Εκτός ΗΠΑ οι επενδυτικές ευκαιρίες - Ο Stoxx 600 θα υπεραποδώσει του S&P 500
Οι στρατηγικοί αναλυτές βλέπουν περισσότερες ευκαιρίες στις μετοχές εκτός ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Εκτός ΗΠΑ βρίσκονται οι επενδυτικές ευκαιρίες, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της Goldman Sachs, η οποία «βλέπει» υπεραπόδοση του Stoxx 600 έναντι του δείκτη - βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500.
Όπως σημειώνουν, καταγράφηκε επιβράδυνση του ανοδικού κλίματος μετά την εκ νέου επιτάχυνση του πληθωρισμού τιμών (PCE) των ΗΠΑ,  ενώ το καταναλωτικό κλίμα του αυξήθηκε επίσης σε ετήσια βάση.
Ως αποτέλεσμα, οι παγκόσμιες μετοχές υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές επανεκτιμούσαν τις αυξημένες προβλέψεις της Fed για σύσφιξη.

Εκτός ΗΠΑ οι ευκαιρίες

Οι στρατηγικοί αναλυτές βλέπουν περισσότερες ευκαιρίες στις μετοχές εκτός ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι ο STOXX Europe 600 υπεραπέδωσε κατά 13% έναντι του S&P 500 τους τελευταίους 4 μήνες.
«Είμαστε πιο ουδέτεροι στην κατανομή των περιουσιακών μας στοιχείων (Neutral για μετοχές και πίστωση, underweight για τα ομόλογα, overweight για μετρητά και commodities) βοηθούμενοι από την καλύτερη μακροοικονομική δυναμική, αλλά βλέπουμε πιθανότητες για ανατροπές μετά το ισχυρό ράλι 'risk-on' YTD», έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές σε σημείωμα πελάτη.

Στροφή σε Ευρώπη και Ασία

«Βλέπουμε άνοδο στις μη αμερικανικές μετοχές και μας αρέσουν οι επιλεκτικές αλλαγές αγοράς - η πώληση 3μηνων calls στον S&P 500 για να αγοράσουμε calls στους δείκτες της Ιαπωνίας και της Ευρώπης φαίνεται ελκυστική».
Ειδικότερα, η Goldman Sachs αναμένει ότι οι εκκλήσεις για μεταρρυθμίσεις στην εταιρική διακυβέρνηση θα οδηγήσουν τις ιαπωνικές μετοχές υψηλότερα, ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να συνεχίσουν να υπεραποδίδουν έναντι των αντίστοιχων αμερικανικών.
Ο γίγαντας της επενδυτικής τραπεζικής προβλέπει ότι ο S&P 500 θα διαμορφωθεί στις 4000 μονάδες για το μεγαλύτερο μέρος του 2023. Από την άλλη πλευρά, η Goldman βλέπει 12μηνες αποδόσεις για τον STOXX Europe 600 και τον ιαπωνικό TOPIX στο 7,3% και 11,4% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης