Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Harvard University: Κακώς, ο Biden είπε πως ο Putin δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία

Harvard University: Κακώς, ο Biden είπε πως ο Putin δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων από το Harvard University επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για τον Ρώσο ομόλογο του

Σχετικά Άρθρα

«Λανθασμένη» χαρακτηρίζει πολιτικός αναλυτής τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου, Joe Biden, ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία». Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιες δηλώσεις περιπλέκουν τις διπλωματικές προσπάθειες για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία.
«Ήταν σίγουρα μια λανθασμένη δήλωση από την πλευρά του Biden για να τονίσει ο μακροπρόθεσμος στόχος ενδεχομένως να είναι ο Putin εκτός εξουσίας. Δεν συμβάλει στον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, που θα έπρεπε να είναι ο απώτερος στόχος όλων» είπε -μιλώντας στο CNBC- ο Stephen Walt, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Harvard University.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πολωνία, ο Biden υποστήριξε ότι ο Putin «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία». Εν συνεχεία, όμως, ο Λευκός Οίκος επιχείρησε να ανασκευάσει. Ειδικότερα, Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι ο πρόεδρος «δεν συζητούσε την εξουσία του Putin στη Ρωσία», ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Antony Blinken, είπε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν στρατηγική για να επιφέρουν αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Walt, οι δηλώσεις του Biden υποδηλώνουν ότι ο Λευκός Οίκος δεν προτίθεται να επιστρέψει σε «business as usual» με τη Ρωσία, όσο ο Putin παραμένει στην εξουσία, ακόμα και μετά τη λήξη του πολέμου.
«Αλλά το να το εκφράσουμε αυτό ως στόχο ή υπόδειξη ότι μπορεί να είναι ένας από τους στόχους του πολέμου μας, νομίζω ότι δεν βελτιώνει πολύ τις διπλωματικές προοπτικές. Και υπό αυτή την έννοια, δεν έπρεπε να το είχε πει», είπε ο Walt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης