Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Καλύτερα του αναμενομένου τα αποτελέσματα δ' 3μηνου 2020 της Eurobank - Στα 0,80 ευρώ η τιμή στόχος

JP Morgan: Καλύτερα του αναμενομένου τα αποτελέσματα δ' 3μηνου 2020 της Eurobank - Στα 0,80 ευρώ η τιμή στόχος

Οι στόχοι της διοίκησης της Eurobank θα εξαρτηθούν από το κόστος κινδύνου

Τα καθαρά κέρδη δ' 3μηνου του 2020 της Eurobank ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, όπως σχολιάζει σήμερα η JP Morgan Cazenove, καθώς ανήλθαν στα 196 εκατ. ευρώ, από 177 εκατ. που αναμενόταν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η JP Morgan Cazenove διατηρεί την τιμή στόχο στα 0,80 ευρώ, με τη σύσταση να είναι overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς.

Καταλύτης το κόστος κινδύνου

Όπως επισημαίνει η JP Morgan Cazenove, η διοίκηση έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο για τον δείκτη απόδοσης ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) στο ~10% έως το 2022, παρά το γεγονός ότι οι προκλήσεις από την πανδημία παραμένουν.
Όπως επισημαίνει ο οίκος, αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα από τη διοίκηση, ενώ έαν δεν υπάρξουν εκπλήξεις στα PPOP, η επιτυχία θα εξαρτηθεί τελικά από τον τρόπο με τον οποίο η τράπεζα θα σταματήσει τον σχηματισμό νέων NPE και το κόστος κινδύνου.
Τα πρώτα σημάδια από τη λήξη των μορατορίων υπονοούν ότι η κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη: η τράπεζα βλέπει σήμερα το 20% των δανείων σε μορατόρια (4,9 δισ. ευρώ) σε κίνδυνο αθέτησης, με τον καθαρό σχηματισμό καθ 'όλη τη διάρκεια του 2021 να αναμένεται σε περίπου 900 εκατ. ευρώ μετά τις διορθωτικές ενέργειες.
Η τράπεζα έχει ήδη σχηματίσει πρόβλεψη 400 εκατ. ευρώ με CoR στις 150 μ.β. το 2020 και στις 130 μ.β. το 2021.
Ταυτόχρονα, φαίνεται να υπάρχουν μερικά σημάδια αισιοδοξίας ο CoR να μειωθεί στις 60 μ.β. για το 2022, το οποίο αποτελεί τη βάση για τον στόχο ~ 10% του ROTE

Ξεχωρίζει το Mexico

Αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο είναι, σύμφωνα με την JP Morgan Cazenove, ότι η Eurobank ανακοίνωσε νέα τιτλοποίηση ύψους 3,3 δισ. ευρώ, το χαρτοφυλάκιο Mexico, την οποία η τράπεζα στοχεύει να ολοκληρωθεί το 2021.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι στο στρατηγικό σχέδιο πριν από την πανδημία η τράπεζα έχει ήδη ενσωματώσει τη μείωση NPEs 4 δισ. ευρώ μέσω διαφόρων ανόργανων ενεργειών από το 2022, αλλά η συνεχής προληπτική προσέγγιση της διοίκησης
επιταχύνεται, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις υποστηρικτικές συνθήκες της αγοράς και να αυξήσει τη συνολική ορατότητα.
Η συναλλαγή στοχεύει να μειώσει το απόθεμα NPE της τράπεζας στα 2,6 δισ. ευρώ από 5,7 δισ. ευρώ αυτή τη στιγμή και 13 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.
Με αναλογία pro-forma NPE 7% και 9% και λαμβάνοντας υπόψιν τον αναμενόμενο καθαρό σχηματισμό NPE σχετιζόμενο με τον COVID ύψους 0,9 δισ. ευρώ το 2021, η Eurobank θα είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που πετυχαίνει μοναδική αξία.
Το κόστος CET1 εμφανίζεται στις 50 μ.β..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης