Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Άλλοι εργάζονται και άλλοι κερδίζουν στις ΗΠΑ

Rabobank: Άλλοι εργάζονται και άλλοι κερδίζουν στις ΗΠΑ
Τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ πήγαν καλύτερα του αναμενομένου, σε αντίθεση με τους μισθούς
Σχετικά Άρθρα

Άλλοι εργάζονται, ωστόσο, άλλοι κερδίζουν στις ΗΠΑ, καθώς τα κέρδη των εταιρειών είναι αντιστρόφως ανάλογα με τους μισθούς, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ολλανδική τράπεζα Rabobank.
Τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ πήγαν καλύτερα του αναμενομένου, με το νέο δημοσιονομικό πακέτο Biden να υπόσχεται περαιτέρω ανάπτυξη σε ό,τι αφορά την πραγματική οικονομία.
Κατά τ’ άλλα, ένα ευρώ ισοδυναμεί με 1,2 δολάριο, ενώ και το κινεζικό γιουάν ενισχύεται έναντι του αμερικανικού νομίσματος, αφού ένα δολάριο πλέον ισοδυναμεί με 6,5 γιουάν.
Στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τα δεδομένα εξακολουθούν να είναι… φτωχά – ή, τουλάχιστον, παρουσιάζουν μια διχασμένη οικονομία, με πολύ πλούσιους και πολύ φτωχούς.
Με άλλα λόγια, ενώ τα εταιρικά κέρδη είναι πολύ υψηλά, οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί, όπως και το αμερικανικό δολάριο, καθώς, παρά τις εξαγγελίες, το tapering, δηλαδή για περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων, θα καθυστερήσει… - κάτι που θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως έλεγχος της καμπύλης απόδοσης του αμερικανικού χρέους.
Σημειώνεται πως η απόδοση του δεκαετούς είναι στο 1,14%, όπερ ερμηνεύεται πως οι αγορές θεωρούν πως οι ΗΠΑ είναι σε χειρότερη μοίρα από τις ευρωπαϊκές οικονομίες, γεγονός, βέβαια, που δεν ισχύει.
Μάλιστα, οι άλλες κεντρικές τράπεζες είναι πιο γαλαντόμες από τη Fed, με την BOE και την ΕΚΤ, για παράδειγμα, να προσφέρουν αρνητικά επιτόκια.
Σε κάθε περίπτωση, οι μισθοί, ως δείκτης μέτρησης και του πληθωρισμού, στις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά χαμηλοί.
Πολλά από αυτά που προαναφέρθηκαν μπορεί να αλλάξουν, καθώς στόχευση της πολιτικής Biden είναι να υπάρξει ένα δυνατό δολάριο.

Οι σχέσεις με Κίνα

Στο μεταξύ, οι σχέσεις ΗΠΑ - Κίνα φαίνεται να χειροτερεύουν, μετά και το πραξικόπημα του στρατού στη Μιανμάρ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν πλέον και επισήμως ότι ο στρατός της Μιανμάρ διέπραξε «πραξικόπημα» σε βάρος της κυβέρνησης της Aung San Suu Kyi και το γεγονός αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί η βοήθεια που στέλνει στη χώρα αυτή η Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος του State Department.
Η Ευρώπη, πλέον, όμως δεν στέκεται στο πλευρό των ΗΠΑ, με τον Γάλλο πρόεδρο Macron να δηλώνει πως η ΕΕ πρέπει να απόσχει από αυτή τη σύγκρουση, άλλως θα τεθούν εν αμφιβόλω πολλές συνέργειες.
Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ μπορούν τουλάχιστον να βασίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης