Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Υπόθεση GameStop: Οι μικρομέτοχοι της Reddit θα επιστρέψουν - Ποιες μετοχές έχουν στο στόχαστρο

Υπόθεση GameStop: Οι μικρομέτοχοι της Reddit θα επιστρέψουν - Ποιες μετοχές έχουν στο στόχαστρο
Οι μικρομέτοχοι δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη...
Σχετικά Άρθρα

Οι μικρομέτοχοι που τάραξαν συθέμελα τη Wall Street δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη.
Ποιες, όμως, μετοχές έχουν βάλει στο στόχαστρό τους οι Reddit Riots; 
Όπως εξηγεί η JP Morgan, φαίνεται πιθανό ότι βρισκόμαστε λίγο πριν από μια περίοδο ακραίας απομόχλευσης – ειδικά σε ό,τι αφορά τα long και short funds, δεδομένων των απωλειών που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα λόγω του φαινόμενου GameStop, αλλά και του πόσο αρνητικά ήταν τα spreads σε ό,τι αφορά το alpha.
Bέβαια, σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, οι βελτιωμένες αποδόσεις τους μέχρι στιγμής υποδηλώνουν ότι υπήρχαν φωτεινά σημεία τον Ιανουάριο του 2021.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα ETFs με θέσεις shorts, σημείωσαν αύξηση σχεδόν 18%, από 14% νωρίτερα τον περασμένο μήνα.
Ωστόσο, απέχουν από τα ιστορικά υψηλά τους.
Για την JP Morgan αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο για άνοδο.

Μετασεισμοί

Εν ολίγοις, σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, ενώ «η ανάκαμψη στις αποδόσεις των περιουσιακών στοιχείων μειώνει τις πιθανότητες αύξησης του κινδύνου, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μετασεισμοί τις επόμενες 2-4 εβδομάδες, δεδομένου του επιπέδου έκθεσης.
Οι μετασεισμοί, βέβαια, ενδέχεται να μην έχουν άμεσο αντίκτυπο στις αποδόσεις της αγοράς, πόσω μάλλον από τη στιγμή που δεν είναι ξεκάθαρο τι θα κάνουν τα hedge funds.
Ενώ υπήρξαν θύματα της «επανάστασης του Reddit» -ιδίως η Melvin Capital, που έχασε περισσότερα από τα μισά περιουσιακά της στοιχεία και χρειάστηκε διάσωση από τη Citadel, το Point72 και τη Citron-, το Bloomberg αναφέρει ότι τα περισσότερα hedge funds συνεχίζουν να κυνηγούν φούσκες - ακόμη και μετά την υπόθεση GameStop.
Από την άλλη, έχοντας συνειδητοποιήσει πλήρως πόσο ισχυρή θα μπορούσε να είναι μια συντονισμένη προσπάθεια όπως αυτή που έγινε από τα 8,5 εκατομμύρια μέλη του WallStreetBets, οι Reddit Riots μάλλον δεν πρόκειται να σταματήσουν τον επενδυτικό ακτιβισμό τους.
bfm448E_0.jpg
Τα «ονόματα»

Και ενώ η προσοχή όλων δεν βρίσκεται πια στις Gamestop και AMC, οι daytraders συρρέουν σε άλλες, λιγότερο ρευστές γωνιές της χρηματιστηριακής αγοράς.
Μερικά ονόματα που αξίζει να επισημανθούν είναι οι Anavex Life Sciences, Cassava Sciences και MannKind Corp (ακολουθεί πίνακας).
Ως εκ τούτου, το επόμενο φαινόμενο GameStop είναι θέμα χρόνου.
Λαμβάνοντας δε υπόψη πού έχουν συγκεντρωθεί short sellers όπως οι Muddy Waters, Citron, Kerrisdale, Hindenburg Research, Grizzly Research και Blue Orca, ετοιμαστείτε για νέα short squeeze - μαζί με το πακέτο Biden.
hf_shorts.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης