Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Le Monde: Να σωθεί με τη δημοκρατία η Ελλάδα - Nα συσταθεί κοινοβουλευτική συνέλευση

Le Monde: Να σωθεί με τη δημοκρατία η Ελλάδα - Nα συσταθεί κοινοβουλευτική συνέλευση
Για να μπει ένα τέλος στα μπαλώματα, θα πρέπει να ανατεθεί σε μια πραγματική Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ευρωζώνης η επίλυση του ελληνικού χρέους
"Ας σώσουμε την Ελλάδα με τη δημοκρατία" είναι ο τίτλος - παραίνεση της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, σε ένδειξη στήριξης των ελληνικών προσπαθειών.
Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας, το οποίο συνυπογράφουν τρεις αναγνωρισμένες προσωπικότητες στη Γαλλία, η λύση για την Ελλάδα θα μπορούσε να προέλθει από τη "δημιουργία μιας Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης στην Ευρωζώνη, στην οποία να ανατεθεί η διευθέτηση του προβλήματος".
"Για να μπει ένα τέλος στα... μπαλώματα, θα πρέπει να ανατεθεί σε μια πραγματική Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ευρωζώνης η επίλυση του προβλήματος του ελληνικού χρέους" υπογραμμίζουν.
"Η θεσμική ατέλεια της Ευρωζώνης έχει γίνει γνωστή και για τον λόγο αυτόν είναι αναγκαία η ανοικοδόμησή της.
Ας πάρουμε το πρόβλημα από άλλη κατεύθυνση, δίνοντας την ευκαιρία στην ευρωπαϊκή δημοκρατία να αναδειχθεί", τονίζουν.
"Ας αναθέσουμε σε ένα αντιπροσωπευτικό όργανο των εθνικών Κοινοβουλίων των χωρών της Ευρωζώνης, δηλαδή στην εμβρυακή μορφή μιας πραγματικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρωζώνης, τη λύση για το ελληνικό χρέος", προσθέτουν.
Η Συνέλευση αυτή θα μπορούσε να διαδραματίσει διαιτητικό ρόλο στη σύγκρουση μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών, μεταθέτοντας τις συζητήσεις και τις αποφάσεις γύρω από τα εξής σημαντικά ερωτήματα:
Ποια είναι η ευθύνη των νέων γενεών για τα χρέη των παλαιότερων γενεών;
Τι γίνεται με τα δικαιώματα των δανειστών;
Πως μειώθηκαν άλλα σημαντικά χρέη στο παρελθόν και ποια διδάγματα αντλούμε για το μέλλον;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης