Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Οι έξι λόγοι για τους οποίους παραμένει bearish στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου

BNP Paribas: Οι έξι λόγοι για τους οποίους παραμένει bearish στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου
Απόλυτη ισοτιμία ευρώ-δολαρίου έως τα τέλη του τρέχοντος έτους προβλέπει η BNPP
Bearish (απαισιόδοξη) στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου παραμένει η BNP Paribas, παρά την πρόσφατη άνοδο που σημειώθηκε, μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ.
Σε νέο σημείωμά της, προς τους πελάτες της, η γαλλική τράπεζα αναφέρει έξι καταλυτικούς παράγοντες, που εκτιμά ότι οδηγούν σε νέα πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου, επισημαίνοντας, ωστόσο, παράλληλα ότι η μεταβλητότητα θα διατηρηθεί.
Ειδικότερα, σχολιάζει πως η στάση της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρωζώνης παραμένει ήπια, και σίγουρα όχι επιθετική, με τον Mario Draghi να γνωστοποιεί ότι το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων θα συνεχιστεί.
Στη συνέχεια, επισημαίνει πως η πρόσφατη άνοδος του ευρώ συντελέστηκε παράλληλα με το sell off στα ευρωπαϊκά ομόλογα, τονίζοντας, όμως, πως το κλίμα στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων αναμένεται να αντιστραφεί τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ακόμα, υπογραμμίζει ότι η πίεση που ασκείτο στο κοινό νόμισμα από την επενδυτική τοποθέτηση στο ευρώ εξαντλείται, καθώς πλέον οι τοποθετήσεις είναι κυρίως ουδέτερες.
Θετικά νέα για τα αμερικανικά ομόλογα θα μπορούσαν, πλέον, να οδηγήσουν πιο εύκολα σε κέρδη του δολαρίου έναντι του ευρώ, εφόσον τα δύο νομίσματα βρίσκονται κοντά στην απόλυτη ισοτιμία, υποστηρίζει, επίσης, η γαλλική τράπεζα.
Αντιστοίχως, θετική αντίδραση εκτιμά ότι θα έχει το δολάριο και σε νέα δυναμικά μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, αλλά και στην επικείμενη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής που ασκεί η Fed.
Τέλος, η BNPP διατηρεί την στάση της στο ελληνικό ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και αν υπάρξουν θετικά νέα και αίσιο αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις, αυτά δεν θα έχουν αντίκτυπο στο ευρώ.
Ως εκ τούτου, η BNP Paribas επαναλαμβάνει την πρόβλεψή της, για πτώση της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου στο 1,04 έως τα τέλη του Ιουνίου του 2015, στο 1,02 έως τα τέλη του γ' τριμήνου του 2015 και για απόλυτη ισοτιμία, 1 ευρώ προς 1 δολάριο, έως τα τέλη του έτους.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης