Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Ελλάδα και Ζάμπια, οι δύο χώρες που έχουν ζητήσει ενοποίηση των δόσεων προς το ΔΝΤ

Bloomberg: Ελλάδα και Ζάμπια, οι δύο χώρες που έχουν ζητήσει ενοποίηση των δόσεων προς το ΔΝΤ
Η Ζάμπια είχε κάνει χρήση της εν λόγω διευκόλυνσης, στα τέλη της δεκαετίας του '80, για ενοποίηση των δόσεων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Ψηλά στην ατζέντα της διεθνούς ειδησεογραφίας φιρουγάρει η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να καταθέσει αίτημα ενοποίησης των τεσσάρων δόσεων του Ιουνίου προς το ΔΝΤ σε μια δόση, με στόχο την πληρωμή της στις 30 Ιουνίου.
"Η Ελλάδα ζήτησε συγχώνευση των δόσεων του ΔΝΤ σε μια δόση και πληρωμή της στα τέλη Ιουνίου", αναφέρει το πρακτορείο Βloomberg, σχολιάζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώθηκαν σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου.
Όπως προσθέτει, η συνεχής αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, αναφορικά με τους όρους της συμφωνίας, ήταν εκείνη που προκάλεσε την απόφαση της Αθήνας να ενοποιήσει τις τέσσερις δόσεις του Ιουνίου προς το ΔΝΤ σε μια δόση.
Το αίτημα για ενοποίηση των δόσεων κατατέθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος, κατόπιν εντολής της ελληνικής κυβέρνησης, σχολιάζει, μιλώντας στο Bloomberg, ανώτατος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης.
Μόνο μια ακόμη χώρα, η Ζάμπια, έχει κάνει χρήση της εν λόγω διευκόλυνσης και κατέθεσε αίτημα, στα τέλη της δεκαετίας του '80, για ενοποίηση των δόσεων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης