Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Darvas (Bruegel): Η επίτευξη μίας αξιόπιστης και πλήρους συμφωνίας… προϋπόθεση για την ανάκαμψη της Ελλάδας

Darvas (Bruegel): Η επίτευξη μίας αξιόπιστης και πλήρους συμφωνίας… προϋπόθεση για την ανάκαμψη της Ελλάδας
«Με την επίτευξη συμφωνίας η οικονομία θα πάψει να σέρνεται και θα μπορέσουμε να είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη τριετία»
Την επίτευξη μίας αξιόπιστης και πλήρους συμφωνίας έθεσε ως προϋπόθεση για την ανάκαμψη της Ελλάδας ο Zsolt Darvas, αναλυτής του Bruegel.
Μιλώντας σε συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Γραφείο Προϋπλογισμού της Βουλής, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο Zsolt Darvas υποστήριξε πως «μόνο αν η συμφωνία είναι αξιόπιστη και πλήρης, θα μπορέσει η οικονομία της χώρας μας να επιστρέψει στην ανάπτυξη αλλιώς θα συνεχιστεί η αβεβαιότητα».
Παράλληλα, εκτίμησε πως εάν η Ελλάδα καλύψει το ένα τρίτο της απόστασης που τη χωρίζει από τις τρεις χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις στους δείκτες μεταρρυθμίσεων, τότε το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 4 εκατοστιαίες μονάδες την ερχόμενη πενταετία και κατά 18 μέσα σε 20 χρόνια.
«Με την επίτευξη συμφωνίας η οικονομία θα πάψει να σέρνεται και θα μπορέσουμε να είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη τριετία» σημείωσε εν συνεχεία.
Καταλήγοντας, κατέστησε σαφές πως σε περίπτωση μη συμφωνίας, το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι αρκετά υψηλό, συνεπάγοντας περαιτέρω μείωση του ΑΕΠ κατά -10% , αύξηση της ανεργίας και πρόσθετα μέτρα λιτότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης