Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of Tokyo Mitsubishi: Ανοδική ώθηση στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου λόγω της αισιοδοξίας για την Ελλάδα

Bank of Tokyo Mitsubishi: Ανοδική ώθηση στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου λόγω της αισιοδοξίας για την Ελλάδα
Θετικά για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα λειτούργησαν και τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό
Η αισιοδοξία των επενδυτών ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της ασκεί ανοδικές πιέσεις στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, σημειώνει ο αναλυτή της Bank of Tokyo Mitsubishi, Lee Hardman.
Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έλαβε ώθηση και από τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό, επισημαίνει η BTMU.
Οι δύο αυτοί παράγοντες, ήτοι Ελλάδα και πληθωρισμός, είχαν συνέπειες και στην αγορά των ευρωπαϊκών ομολόγων, με το sell-off να συνεχίζεται.
Ο Hardman τονίζει πως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πιστωτές έβαλαν στην άκρη τις διαφορές τους και συνέταξαν μια κοινή λίστα προτάσεων, που αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα, Τετάρτη, στην ελληνική κυβέρνηση, με τους αξιωματούχους να ευελπιστούν σε συμφωνία της Ελλάδας έως την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου.
Η ελληνική συμφωνία δεν θεωρείται, ωστόσο, δεδομένη, προειδοποιεί η BTMU, καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει τη δική της ξεχωριστή πρόταση στους πιστωτές της.
Σε περίπτωση που επιτευχθεί η πολιτική συμφωνία την Παρασκευή, οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την ολοκληρωμένη συμφωνία και σε τεχνικό επίπεδο, μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Έχει, επίσης, αναφερθεί πως οι πιστωτές εξετάζουν ένα σχέδιο για την επέκταση της διάσωσης μέσα στο καλοκαίρι, επισημαίνει ο αναλυτής της BTMU.
Από την άλλη πλευρά, τα ανώτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαΐου στην Ευρωζώνη, τόσο σε δομικό, όσο και σε μη δομικό επίπεδο, δείχνει πως οι αποπληθωριστικές τάσεις περιορίζονται και υποδηλώνει την επιτυχία της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.
Μάλιστα, η ΕΚΤ αναμένεται να αναφερθεί στην θετική αυτή εξέλιξη στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της.
Ενδεχομένως να σημειωθεί μια μικρή αναθεώρηση των εκτιμήσεων της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό, σχολιάζει ο Hardman, αναθεώρηση που θα αντανακλά εν μέρει την εξασθένηση του ευρώ, αλλά και την πρόσφατη ανάκαμψη των τιμών του αργού πετρελαίου.
Ωστόσο, η BTMU αναμένει πως η ΕΚΤ θα συνεχίσει να διεξαγάγει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στο ακέραιο μέχρι τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο του 2016.
Υπό αυτές τις συνθήκες, θα συνεχίσει να αμφιβάλλει για τη βιωσιμότητα του ριμπάουντ του ευρώ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης