Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Εν αναμονή του προσχεδίου συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων

Deutsche Bank: Εν αναμονή του προσχεδίου συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων
«Η μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο…»
Βρισκόμαστε εν αναμονή του προσχεδίου συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων, το οποίο αναμένεται να δοθεί σήμερα, Τετάρτη, στην ελληνική κυβέρνηση αναφέρει η Deutsche Bank.
Καθώς το ελληνικό δράμα βρίσκεται σε εξέλιξη, οι τίτλοι των Μέσων, ότι οι πιστωτές έχουν καταρτίσει μία λίστα με προτάσεις, τις οποίες θα παρουσιάσουν σήμερα στην Ελλάδα, αποτελούν μια σημαντική εξέλιξη, που φέρνει τη μπάλα στο ελληνικό γήπεδο, τονίζει, συγκεκριμένα, ο Jim Reid, αναλυτής της γερμανικής τράπεζας.
Ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ φέρεται να δήλωσε ότι το σχέδιο καλύπτει όλους τους βασικούς τομείς της πολιτικής και αντανακλά τις συζητήσεις των τελευταίων εβδομάδων.
Το σχέδιο αναμένεται να συζητηθεί σήμερα, στη συνάντηση που θα έχει στις Βρυξέλλες, ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Σημειώνεται ότι υπήρξαν πληροφορίες πως αντίστοιχη ελληνική λίστα κατατέθηκε στους εταίρους, η όποια όμως φέρεται να χαρακτηρίστηκε ως «υπερβολικά ασαφής και χωρίς λεπτομέρειες».
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι το σχέδιο που κατέθεσε η Ελλάδα είναι «η κύρια και αδιαπραγμάτευτη θέση» της ελληνικής κυβέρνησης.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem, ο οποίος είναι συνήθως πιο προκλητικός, όμως σχολίασε πως «υπάρχει μια παρεξήγηση που θα πρέπει να λυθεί με αμοιβαίες παραχωρήσεις».
Το καλύτερο σενάριο αυτή την στιγμή, ελπίδα όλων, τονίζει η Deutsche Bank, είναι να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία την Παρασκευή, η οποία με τη σειρά της θα επιτρέψει μια συνολική συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Εν τω μεταξύ εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος της μη πληρωμής του δανείου του ΔΝΤ, στις 5 Ιουνίου, Παρασκευή, καθώς κυβερνητικός αξιωματούχος της Ελλάδας δήλωσε ότι η Αθήνα θα καταβάλει τη δόση, μόνο εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, υπογραμμίζει η Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης