Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Welle: Αίσθηση ότι πλησιάζει η ημερομηνία της συμφωνίας και στη Γερμανία

Deutsche Welle: Αίσθηση ότι πλησιάζει η ημερομηνία της συμφωνίας και στη Γερμανία
Στην Καγκελαρία τα ηνία της διαπραγμάτευσης
Θετική αλλαγή πλεύσης, υπέρ μιας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, διαπιστώνεται όχι μόνο επί ελληνικού εδάφους, αλλά πλέον και στη Γερμανία.
Καμία έκπληξη δεν θα προκαλούσε στο Βερολίνο εάν την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινωνόταν επισήμως ότι επιτεύχθηκε συμφωνία, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.
Όπως επισημαίνει, το τελευταίο διάστημα διαπιστώνει κανείς όλο και συχνότερα ότι η πιθανότητα Grexit παρουσιάζεται στη γερμανική κοινή γνώμη περισσότερο ως ένα «διαπραγματευτικό ατού» παρά ως μια ρεαλιστική εναλλακτική λύση.
Έγκυρα μέσα ενημέρωσης που θεωρούσαν εφικτή και αναγκαία την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σε σχόλια τους τις τελευταίες ημέρες διαβλέπουν την παραμονή της στο ευρώ.
Στην Καγκελαρία τα ηνία της διαπραγμάτευσης
Η αίσθηση ότι πλησιάζει η ημερομηνία για μια συμφωνία δεν τροφοδοτείται μόνο από αυτά τα δημοσιεύματα.
Στο Βερολίνο, από την πλευρά της κυβέρνησης, η μόνη αρμόδια πηγή που προβαίνει σε δηλώσεις ουσίας, αν και περιορισμένης έκτασης, είναι η Καγκελαρία.
Από εδώ κινούνται, καθ' όλες τις ενδείξεις, τα νήματα για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος.
Το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών και ο υπουργός του φαίνεται να διαδραματίζουν πλέον έναν, λίγο πολύ, παθητικό ρόλο.
Κύριοι παίκτες των διαπραγματεύσεων από γερμανικής πλευράς είναι οι στενοί σύμβουλοι της A. Merkel και βέβαια η ίδια που το αργότερο κάθε δεύτερη μέρα φαίνεται να επικοινωνεί με το Γάλλο πρόεδρο και τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Σήμερα Κυριακή θα έχουν τηλεδιάσκεψη (Tσίπρας - Merkel - Ηοllande), ενώ αύριο Δευτέρα θα συναντηθούν στο Βερολίνο η A. Merkel, ο Fr. Hollande και ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. C. Juncker.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης