Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας ασκεί καθοδικές πιέσεις στην ισοτιμία ευρώ - δολαρίου

Danske Bank: Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας ασκεί καθοδικές πιέσεις στην ισοτιμία ευρώ - δολαρίου
Fed και Ελλάδα παραμένουν οι καταλύτες για την πορεία της ισοτιμία ευρώ-δολαρίου
Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας ασκεί πιέσεις στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, αναφέρει σε νέο σημείωμά της, η Danske Bank.
Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων φαίνεται να επιταχύνουν, καθώς η ρευστότητα εξαντλείται, ενόψει και της αποπληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ, η οποία είναι αμφίβολη.
Ο κίνδυνος μιας ξαφνικής ελληνικής χρεοκοπίας απειλεί το ευρώ, ενώ αν συντελεστεί θα αυξήσει τις καθοδικές πιέσεις στο νόμισμα.
Από την άλλη πλευρά, οι δηλώσεις ανώτερων διοικητικών στελεχών της Fed ότι η επικείμενη ποσοτική σύσφιγξη, με αύξηση των επιτοκίων, πλησιάζει συνεχίζουν να επηρεάζουν την ισοτιμία, παρά τα κάποια αδύναμα μακροοικονομικά αποτελέσματα των ΗΠΑ, που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή, 22/05/2015, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου έσπασε την στήριξη του 1,1050, ενώ σήμερα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα.
Όλα δείχνουν ότι η καθοδική πορεία της ισοτιμίας θα συνεχιστεί, με την Danske Bank να εκτιμά ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έχει υποχωρήσει στο 1,02.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης