Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Spiegel: Η ελληνική χρεοκοπία πλησιάζει – Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί για αδυναμία αποπληρωμής των δόσεων

Spiegel: Η ελληνική χρεοκοπία πλησιάζει – Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί για αδυναμία αποπληρωμής των δόσεων
Η 5η Ιουνίου πλησιάζει, όπως και η χρεοκοπία της Ελλάδας…
Η ελληνική χρεοκοπία πλησιάζει, σημειώνει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Spiegel, τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι χρειάζεται την επόμενη δόση του δανείου για να αποπληρώσει δόση στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου.
Η ρευστότητα στην Ελλάδα φαίνεται ότι έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο, ενώ ο Νίκος Φίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε ως «την στιγμή της αλήθειας» την 5η Ιουνίου, τονίζοντας πως αν δεν υπάρξει συμφωνία, έως τότε, θα υπάρξει αδυναμία αποπληρωμής της δόσης.
Η ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζει το Spiegel, έχει καταφύγει σε μια σειρά από ανορθόδοξες μεθόδους για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έως σήμερα.
Ωστόσο, φαίνεται ότι η επίτευξη συμφωνίας, για να ξεκλειδώσει η επόμενη ένεση ρευστότητας από τους δανειστές, είναι πλέον η μόνη λύση, που έχει απομείνει.
Οι διαπραγματεύσεις, ωστόσο, φαίνεται ότι έχουν φτάσει σε ένα τέλμα, παρά το θετικό μήνυμα του έλληνα ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο ίδιος τόνισε παράλληλα ότι σε πρώτη προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση παραμένει η εξασφάλιση των μισθών και των συντάξεων, όπερ σημαίνει ότι η αποπληρωμή του ΔΝΤ περνά σε δεύτερη μοίρα.
Το ζήτημα είναι απλό: αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ τον Ιούνιο, η χώρα θα έχει και επίσημα χρεοκοπήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης