Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Jefferies: Nίκη... μέσα από τα σαγόνια της ήττας εξασφάλισε η Ελλάδα - Σύσταση modest bearish

Jefferies: Nίκη... μέσα από τα σαγόνια της ήττας εξασφάλισε η Ελλάδα - Σύσταση modest bearish
Το ελληνικό χρηματιστήριο είναι ένα από τα φθηνότερα του κόσμου και οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν αποδείξει ότι κατόρθωσαν να επιβιώσουν από την κρίση
Για νίκη... μέσα από τα σαγόνια της ήττας κάνει λόγο η Jefferies, σχολιάζοντας όλες τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων, με επίκεντρο την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της για την τετράμηνη παράταση του προγράμματος. 
"Η Ελλάδα κατόρθωσε να εξασφαλίσει τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης", υποστηρίζουν οι αναλυτές της Jefferies, σε ειδική έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Greece: Snatching Victory from the Jaws of Defeat".
Όπως επισημαίνουν, οι φόβοι για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη όχι μόνο έχουν μειωθεί, αλλά ήταν πάντοτε υπερβολικοί.
Η επίτευξη συμφωνίας επιτρέπει στις ελληνικές τράπεζες να συνεχίσουν να λαμβάνουν ρευστότητα, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνεται και η απειλή επιβολής περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων.
Στην πραγματικότητα, επισημαίνει η Jefferies, η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει - σε δραματικό βαθμό - από τις αρχικές της θέσεις, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.
Η Jefferies ανακοινώνει ότι αναβαθμίζει την Ελλάδα (την ελληνική αγορά) σε μετριοπαθώς αρνητική (modest Bearish), από αρνητική (Bearish) προηγουμένως, μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους της.
Yπό το πρίσμα όλων των ανωτέρω κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εξής πραγματικότητα:
Σε όρους μακροοικονομικού περιβάλλοντος, η ελληνική οικονομία έχει καταγράψει πολύ θετικές αλλαγές, οι οποίες την κάνουν να ξεχωρίζει έναντι των άλλων ευρωπαϊκών οικονομιών.
Ταυτόχρονα, το ελληνικό χρηματιστήριο είναι ένα από τα φθηνότερα του κόσμου.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν αποδείξει ότι κατόρθωσαν να επιβιώσουν από την κρίση.
Κατά τη Jefferies, αρκετές εισηγμένες προσφέρουν ευκαιρίες για τοποθετήσεις στην τρέχουσα συγκυρία και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:
- ΕΧΑΕ
- Coca-Cola HBC
- Tιτάνας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης