Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ισοδύναμα μέτρα με βάση τους στόχους του μνημονίου ζητά η ΕΚΤ - Επιστολή Draghi σε Dijsselbloem

Ισοδύναμα μέτρα με βάση τους στόχους του μνημονίου ζητά η ΕΚΤ - Επιστολή Draghi σε Dijsselbloem
Η επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης καλύπτει μια ευρεία γκάμα μεταρρυθμίσεων
Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα για τη σταθεροποίηση της "κουλτούρας πληρωμών", είναι το μήνυμα της ΕΚΤ προς την Ελλάδα, όπως αυτό αποτυπώνεται στην επιστολή του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, προς τον πρόεδρο του Eurogroup, J. Dijsselbloem.

Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής του Draghi στον Dijsselbloem
Το προσωπικό μου αξιολόγησε τη λίστα των μέτρων την οποία κατέθεσε τη Δευτέρα 23/2 η ελληνική κυβέρνηση.
Η αρχική εντύπωση της ΕΚΤ είναι πως η επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης καλύπτει μια ευρεία γκάμα μεταρρυθμίσεων και υπό το πρίσμα αυτό, κρίνεται επαρκώς κατανοητή ώστε να αποτελέσει ένα ισχυρό πρώτο βήμα για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Ωστόσο, όπως αναμέναμε, δεν ήταν πιθανό η ελληνική κυβέρνηση να εργαστούν πάνω σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και προτάσεις, με στόχο τη στήριξη της ανάπτυξης και τη θωράκιση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, καθώς και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Δεδομένου του ελάχιστου χρόνου που είχε στη διάθεσή της η κυβέρνηση, αυτό γίνεται κατανοητή.
Θεωρώ ότι είναι ξεκάθαρο πως η βάση για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, αλλά και για μελλοντικές συμφωνίες, θα είναι οι υπάρχουσες δεσμεύσεις του υφιστάμενου προγράμματος (Memorandum of Understanding and the Memorandum of Economic and Financial Policies (MEFP).
Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης σε πολλούς τομείς διαφέρουν από τις δεσμεύσεις του υφιστάμενου προγράμματος.
Σε εκείνες τις περιπτώσεις θα πρέπει να αξιολογηθεί εάν μέτρα που δεν γίνονται αποδεκτά μπορούν να αντικατασταθούν με μέτρα ίσης ή καλύτερης ποιότητας σε όρους επίτευξης των στόχων του προγράμματος.
Ζητώ από την ελληνική κυβέρνηση να δράσει άμεσα για τη σταθεροποίηση της "κουλτούρας πληρωμών" (payment culture) και να παραιτηθεί από μονομερείς ενέργειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης