Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Le Monde: Τα show του αλαζόνα Βαρουφάκη που απωθούν τον Schaeuble - Δεν κάνει διαπραγμάτευση

Le Monde: Τα show του αλαζόνα Βαρουφάκη που απωθούν τον Schaeuble - Δεν κάνει διαπραγμάτευση
Αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως η συμπεριφορά του Γ. Βαρουφάκη δεν βοήθησε στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων
Στις Βρυξέλλες, το στυλ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, δεν περνά, αναφέρει σε ένα άκρως απαξιωτικό δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
H γαλλική εφημερίδα δεν διστάζει να συντάξει μια λίστα με όλες τις λάθος - όπως σημειώνει - κινήσεις του Γ. Βαρουφάκη, αλλά και να του καταλογίζει μια τεράστια ευθύνη.
Εάν δεν ήταν αυτός που ήταν και δεν είχε τη στάση που είχε, ίσως η κατάσταση να ήταν ευκολότερη για την ελληνική κυβέρνηση.
Όπως σημειώνει η Le Monde, ο αρκετά επιθετικός Γ. Βαρουφάκης έχει πολύ διαφορετική συμπεριφορά από τους έτερους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Ο Γ. Βαρουφάκης έχει δικούς του κώδικες και δικά του σημεία αναφοράς.
"Ο Γ. Βαρουφάκης προκαλεί σοκ στους Ευρωπαίους εταίρους του, γιατί είναι πολύ διαφορετικός από εκείνους", σημειώνει η γαλλική εφημερίδα.
"Εάν ο Γ. Βαρουφάκης εμφανιζόταν λιγότερο αλαζόνας απέναντι στους Ευρωπαίους, μπορεί να είχε πετύχει νωρίτερα και ευκολότερα εκείνα τα οποία ζητούσε", δεν διστάζει να δηλώσει στη Le Monde κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος.
"Η συμπεριφορά του Γ. Βαρουφάκη, για πολλούς στις Βρυξέλλες, θεωρείται και υπερβολική και επιθετική", παραδέχεται ο ίδιος αξιωματούχος.
"Αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως η συμπεριφορά του Γ. Βαρουφάκη δεν βοήθησε στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων", σχολιάζει η εφημερίδα.
"Το στυλ του Γ. Βαρουφάκη είναι αποκρουστικό για τον Γερμανό ομόλογό του, W. Schaeuble, o oποίος δεν του έχει καμία εμπιστοσύνη", σημειώνεται επίσης.
Όλα ξεκίνησαν κατά την επίσκεψη του προέδρου του Eurogroup, J. Dijsselbloem, στην Αθήνα.
Η δήλωση του Γ. Βαρουφάκη, ενώπιον του Dijsselbloem, πως η Ελλάδα δεν θα συνεργαστεί με την τρόικα, ήταν σκανδαλώδης...
Ακολούθησε η περιοδεία του Γ. Βαρουφάκη στο Λονδίνο.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επιδόθηκε σε ένα... πραγματικό show, με πολλές κάμερες, φασαρία, θόρυβο, αλλά καθόλου ουσία.
"Ο Γ. Βαρουφάκης έχει ύφος... πυγμάχου που ετοιμάζεται να ανέβει στο ρινγκ.
Αυτό το ύφος δεν αποτελεί όπλο του στο Eurogroup", σχολιάζει η εφημερίδα.
"Ο Γ. Βαρουφάκης είναι σαν να κάνει μάθημα στους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, αντί να παρουσιάζει στοιχεία και τεκμηριωμένες προτάσεις".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης