Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN Money: Πιο κοντά στην έξοδο από την Ευρωζώνη η Ελλάδα, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών

CNN Money: Πιο κοντά στην έξοδο από την Ευρωζώνη η Ελλάδα, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών
Μέρος του προβλήματος χαρακτήρισε το πρόγραμμα ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης
Ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδό της από την Ευρωζώνη βρίσκεται η Ελλάδα, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για το ελληνικό χρέος κατά τη διάρκεια του Eurogroup της Δευτέρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN.
Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης έληξε νωρίς χθες, σημειώνεται, καθώς οι έλληνες αξιωματούχοι απέρριψαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες την πρόταση από τα υπόλοιπα μέλη του Eurogroup.
Η Ελλάδα ήλπιζε να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία, που θα διατηρούσε τη χώρα στην Ευρωζώνη, χωρίς να πρέπει να διατηρήσει τις μεταρρυθμίσεις λιτότητας, χαρακτηρίζοντας την προσφορά του Eurogroup «παράλογη».
Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του προβλήματος, τόνισε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση εξελέγη για να αλλάξει τη φιλοσοφία του και όχι για να λάβει «αισθητικές αλλαγές».
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, που λήγει το πρόγραμμα διάσωσης, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, σημειώνεται στο δημοσίευμα, στο οποίο υπογραμμίζονται οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ότι σε επίπεδο χρονοδιαγραμμάτων, απομένει μόνον αυτή η εβδομάδα, επιμένοντας ότι το επόμενο βήμα θα πρέπει να γίνει από την Αθήνα.
Αν και η ελληνική κυβέρνηση έχει μια ισχυρή εντολή από τους ψηφοφόρους της, η οικονομική πραγματικότητα είναι σκληρή: το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε το δ' τρίμηνο του 2014, ενώ και τα φορολογικά έσοδα έχουν υποχωρήσει πολύ κάτω του στόχου για τον Ιανουάριο…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης