Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Άνοδος +25% για τον ΟΠΑΠ, εφόσον υπάρξει συμφωνία Ελλάδας - δανειστών - Σύσταση neutral

Citigroup: Άνοδος +25% για τον ΟΠΑΠ, εφόσον υπάρξει συμφωνία Ελλάδας - δανειστών - Σύσταση neutral
H Citigroup υποβαθμίζει στα 9,10 ευρώ, από 12,00 ευρώ προηγουμένως, την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ
Tη σύσταση neutral (ουδέτερη) για τη σύσταση της μετοχής του ΟΠΑΠ επαναδιατυπώνει η Citigroup, αφού, όπως εξηγεί στην έκθεσή της "Odds Remain Unfavorable – Stay Neutral", οι συνθήκες παραμένουν δυσοίωνες.
Ταυτόχρονα η αμερικανική τράπεζα υποβαθμίζει στα 9,10 ευρώ, από 12,00 ευρώ προηγουμένως, την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ.
Όπως εξηγεί η Citigroup, η μείωση της τιμής στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ αντανακλά τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην κατεύθυνση έναρξης της λειτουργίας των παιγνιομηχανημάτων (VLTs), καθώς και τις πιέσεις που ασκούνται σε επίπεδο κερδών και εσόδων.
Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της Citigroup, η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από το ευρώ, γεγονός που θέτει τη δίκαιη αξία της μετοχής του ΟΠΑΠ στα 10,80 ευρώ.
Σύμφωνα ωστόσο με το πλέον δυσμενές σενάριο, εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, η αξία μετοχής του ΟΠΑΠ δεν θα ξεπερνά τα 4,80 ευρώ.
"Το Grexit δεν αποτελεί το βασικό μας σενάριο, αλλά οι κίνδυνοι ολοένα και αυξάνονται, ιδίως όσο διατηρείται η αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών", επαναλαμβάνουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.
Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της Citigroup, η μετοχή του ΟΠΑΠ δύναται να ενισχυθεί έως και 25%, εφόσον θα έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Η αμερικανική τράπεζα παραδέχεται πως προτιμά περισσότερο μετοχές όπως ο ΟΤΕ, η Aegean και ο Μυτιληναίος, για τις οποίες δίδει σύσταση buy (αγορά).
"Η πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων αποτελεί έναν ακόμη κίνδυνο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ", προειδοποιεί επίσης η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης