Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bruegel: Το κρίσιμο 6μηνο της Ελλάδας - Το χρονοδιάγραμμα λήξης ομολόγων ύψους 16,5 δισ.

Bruegel: Το κρίσιμο 6μηνο της Ελλάδας - Το χρονοδιάγραμμα λήξης ομολόγων ύψους 16,5 δισ.
Τους επόμενους μήνες λήγουν οι ωριμάνσεις ομολόγων αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ
Το… βαρύ πρόγραμμα του οικονομικού επιτελείου της ελληνικής κυβέρνησης παρουσιάζει το think tank Bruegel, εστιάζοντας στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της Ελλάδας.
Με το βλέμμα όλων των αναλυτών να βρίσκεται στις - εν εξελίξει - διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης, το ευρωπαϊκό think tank υπενθυμίζει τις βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, καθώς τους επόμενους μήνες λήγουν οι ωριμάνσεις ομολόγων, αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με τα παραταθέντα στοιχεία, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για το 2015 αφορούν - σχεδόν αποκλειστικά - την αποπληρωμή ομολόγων προς τους επίσημους πιστωτές.
Μέχρι τον Σεπτέμβριο, η Ελλάδα για παράδειγμα, καλείται να καταβάλλει 6,7 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ, ενώ το συνολικό οφειλόμενο ποσό προς το ΔΝΤ ανέρχεται στα 9,8 δισ. ευρώ, με τα πρώτα ομόλογα να λήγουν τον Μάρτιο.
Από σήμερα έως τα τέλη Μαρτίου, η Ελλάδα πρέπει να καταβάλλει 2,3 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ και να μετακυλίσει χρέος 5,7 δισ. ευρώ, μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων.
Όμως, η Ευρώπη φαίνεται πως αρνείται να συναινέσει στην μετακύλιση του χρέους, μέσω της έκδοσης πρόσθετων εντόκων γραμματίων, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα στην Ελλάδα.



debt


debt


debt


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης