Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Ελλάδα και Ουκρανία ο διπλός εφιάλτης της ΕΕ - Απειλούν από κοινού την Ευρωζώνη

Business Insider: Ελλάδα και Ουκρανία ο διπλός εφιάλτης της ΕΕ - Απειλούν από κοινού την Ευρωζώνη
Οι διπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους
Με ένα διπλό εφιάλτη είναι αντιμέτωπη η Ευρώπη όπως σημειώνεται σε άρθρο το Βusiness Insider, από την μία τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας και από την άλλη την κρίση στην Ουκρανία.
Ειδικότερα όπως αναφέρεται στο άρθρο πρόκειται για μία κρίσιμη περίοδο καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες καταβάλλουν απεγνωσμένες προσπάθειες προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αλλά και μία ευρύτερη σύγκρουση της Ουκρανίας με την Ρωσία.
Όσο αφορά την περίπτωση της Ελλάδας υπενθυμίζεται ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel εξέφρασε την ελπίδα να εκτονωθεί η διαφαινόμενη απειλή που κυοφορεί η Ελλάδα για την Ευρώπη.
«Εάν η Ελλάδα δεν επιτύχει συμβιβασμό με τη Γερμανία και τους άλλους εταίρους της ζώνης του ευρώ, η χώρα θα μπορούσε να αναγκαστεί με έξοδο από την Ευρωζώνη. Ωστόσο πολλοί φοβούνται ότι ένα ενδεχόμενο Grexit θα μπορούσε να προκαλέσει μια ευρύτερη διάλυση της Ευρωζώνης» σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο.
Μάλιστα υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το ευρώ είναι σαν ένας χάρτινος πύργος. Αν τραβήξει κάποιος μακριά την ελληνική κάρτα, όλες θα πέσουν κάτω» καθώς και ότι ο ίδιος προειδοποίησε ότι η Πορτογαλία και η Ιταλία θα μπορούσαν να είναι οι επόμενοι που θα «πέσουν».
Οι διπλές κρίσεις της Ευρώπης συνδέονται μεταξύ τους σύμφωνα με το Business Insider, σημειώνοντας ότι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν έχει κρύψει την συμπάθειά της προς τη Ρωσία.
Σε αυτό το πλαίσιο επισημαίνεται ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εμποδίσει τη λήψη αυστηρότερων μέτρων της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ σε βάρος της Μόσχας για την Ουκρανία.
Μάλιστα υπογραμμίζεται ότι έχουν αυξηθεί οι προοπτικές η ελληνική κυβέρνηση να στραφεί προς τη Ρωσία για οικονομική βοήθεια, αν δεν καταφέρει να έρεθει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Εάν δούμε ότι η Γερμανία παραμένει άκαμπτη και θέλει να ανατινάξει την Ευρώπη, τότε έχουμε την υποχρέωση να πάμε στο Σχέδιο Β», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.
«Σχέδιο Β είναι να πάρουμε χρηματοδότηση από άλλη πηγή» υποδεικνύοντας ότι η άλλη πηγή θα μπορούσε να είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, ή η Ρωσία.
Ωστόσο υπάρχει μικρή ανταπόκριση από την πλευρά της Ουάσιγκτον ή του Πεκίνο ενώ ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov ανακοίνωσε η Μόσχα είναι ανοικτή σε αίτημα βοήθειας από την Αθήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης