Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Forbes: Πιο κοντά στην κατάρρευση η Ελλάδα - Στερεύει η ρευστότητα μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Forbes: Πιο κοντά στην κατάρρευση η Ελλάδα - Στερεύει η ρευστότητα μέσα στις επόμενες εβδομάδες
Εάν δεν υποχωρήσει καμιά από τις δύο πλευρές, θα ακολουθήσει η καταστροφή, εκτιμά ο Tim Worstall
Υπό την απειλή της ρευστότητας που στερεύει συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους διεθνείς πιστωτές της, χωρίς κανείς να φαίνεται πρόθυμος να παραχωρήσει αυτό που ζητεί η άλλη πλευρά, παρατηρεί ο Tim Worstall από το Forbes.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, σε αυτές τις περιπτώσεις, εάν δεν υποχωρήσει καμιά από τις δύο πλευρές, ακολουθεί η καταστροφή – κάτι που φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση της Ελλάδας, η οποία θα στερέψει από ρευστότητα τις προσεχείς εβδομάδες.
Η ΕΚΤ, όμως, δεν εγκρίνει την αύξηση των εκδόσεων γραμματίων από την ελληνική κυβέρνηση, ως ένα μέτρο πίεσης της Ελλάδας να ζητήσει παράταση του υφιστάμενου μνημονίου.
Κάτι τέτοιο, όμως, θα σήμαινε αθέτηση του βασικού άξονα της προεκλογικής ρητορείας του ΣΥΡΙΖΑ, χάρη στην οποία εξελέγη.
Αυτό που συμβαίνει στην ουσία, επισημαίνει ο αρθρογράφος, είναι ότι καθεμιά από τις διαπραγματευόμενες πλευρές εγείρει–κατά τη γνώμη της– λογικές απαιτήσεις και δίνει τις αντίστοιχες –λογικές- απαντήσεις στις απαιτήσεις της άλλης πλευράς.
Το αποτέλεσμα, όμως, αυτής της τακτικής είναι να επιταχύνονται οι εξελίξεις –θετικές ή αρνητικές και κατευθυνόμαστε ολοταχώς στο σημείο όπου θα υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια μιας σωστής διαπραγμάτευσης, προειδοποιεί ο Worstall.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο Forbes, δύο είναι οι πιθανότητες: είτε η τρόικα θα υποκύψει και θα στηρίξει οικονομικά την ελληνική κυβέρνηση, είτε η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ.
Συνήθως οι κρίσεις χρειάζονται ατελείωτο χρόνο για να συμβούν, μόλις όμως συμβούν, όλα γίνονται πολύ ταχύτερα απ’ ό,τι είχαμε ποτέ φανταστεί, καταλήγει ο αρθρογράφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης