Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Γεγονός το ρήγμα στις σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας - Ένταση στη συνάντηση Βαρουφάκη - Schaeuble

FT: Γεγονός το ρήγμα στις σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας - Ένταση στη συνάντηση Βαρουφάκη - Schaeuble
Οι Financial Times διαπιστώνουν ξεκάθαρα ότι υπήρξε ελληνο-γερμανικό ρήγμα
Για μεγάλο ελληνο-γερμανικό ρήγμα κάνουν λόγο οι Financial Times, αποτιμώντας την κοινή συνέντευξη Τύπου του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του, W. Schaeuble στο Βερολίνο.
Σε μια πρώτη αντίδραση, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης των κ. κ. Βαρουφάκη και Schaeuble, οι Financial Times διαπιστώνουν ξεκάθαρα ότι υπήρξε ρήγμα.
"Το ελληνο-γερμανικό ρήγμα έγινε εμφανές στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών Οικονομικών", σχολιάζουν οι Financial Times.
Όπως εξηγούν, η κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών Οικονομικών πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, αφού ήδη από την αρχή διεμήνυσαν το εξής "συμφωνούμε ότι διαφωνούμε".
"Συμφωνήσαμε με τον Γ. Βαρουφάκη ότι διαφωνούμε", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, αλλά είναι καθήκον μας να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων.
Από την πλευρά του ο Γ. Βαρουφάκης ζήτησε χρόνο έως τον Μάιο, μέσω ενός προγράμματος - γέφυρα, ενώ δεσμεύθηκε για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και του 65% του μνημονίου από την ελληνική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης