Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Θα δουλέψει το σχέδιο Βαρουφάκη για το ελληνικό χρέος - Βάζει τέλος στην κόντρα με την ΕΕ

CNBC: Θα δουλέψει το σχέδιο Βαρουφάκη για το ελληνικό χρέος - Βάζει τέλος στην κόντρα με την ΕΕ
Το σχέδιο του Γ. Βαρουφάκη για το ελληνικό χρέος σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να βάλει τέλος στην αντιπαράθεση της Αθήνας με τους πιστωτές της
Η δημιουργική πρόταση της Ελλάδας για τη διευθέτηση του χρέους θα μπορούσε να αποδώσει καρπούς, αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο CNBC, αποτιμώντας το σχέδιο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, για το ελληνικό χρέος.
Όπως επισημαίνει το CNBC, η νέα αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Ευρωζώνης και των αγορών τη Δευτέρα 2/2, όταν ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το αίτημα για διαγραφή του χρέους, αντιπροτείνοντας ανταλλαγή των υφιστάμενων ομολόγων με έκδοση δύο νέων τύπων ομολόγων.
Πρόκειται για ένα σχέδιο, το οποίο, σύμφωνα με σημαντική μερίδα αναλυτών, μπορεί να γίνει αποδεκτό από τους δανειστές της Ελλάδας.
Το σχέδιο του Γ. Βαρουφάκη για το ελληνικό χρέος σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να βάλει τέλος στην αντιπαράθεση της Αθήνας με τους πιστωτές της.
Το επόμενο στοίχημα της νέας ελληνικής κυβέρνησης έρχεται σήμερα Τετάρτη, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν, J. C. Juncker.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης