Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rogoff: Η Ελλάδα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις - Δεν έχει εξαφανιστεί ο κίνδυνος Grexit

Rogoff: Η Ελλάδα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις - Δεν έχει εξαφανιστεί ο κίνδυνος Grexit
Η Γερμανία και οι άλλες χώρες του ισχυρού ευρωπαϊκού Βορρά έχουν δίκιο να επιμένουν πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων
Υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους τάσσεται ο Κenneth Rogoff, ο γνωστός καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Harvard.
Όπως αναφέρει ο Rogoff, σε άρθρο - παρέμβασή του, η Ελλάδα πρέπει να αναμορφώσει την οικονομία της και η Ευρώπη να διαγράψει μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους.
Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, στην πραγματικότητα, δεν έχει πολλές επιλογές, αλλά μία:
Να παραμείνει πιστή στο πρόγραμμα που ακολούθησε και η προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδας.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, προκειμένου να λάβει - ενδεχομένως - ως αντάλλαγμα μια ήπια χαλάρωση της λιτότητας.
Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει να αγνοήσει τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Όπως προσθέτει στη συνέχεια του άρθρου του ο Rogoff, αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί πλήρως η πιθανότητα του Grexit, είναι γεγονός πως πλέον έχουν μετριαστεί οι κίνδυνοι μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.
"Η Γερμανία και οι άλλες χώρες του ισχυρού ευρωπαϊκού Βορρά έχουν δίκιο να επιμένουν πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
Αλλά και οι ίδιοι πρέπει να κάνουν μεγαλύτερες υποχωρήσεις σε ό,τι αφορά τις αποπληρωμές του ελληνικού χρέους, ώστε να μειωθεί η αβεβαιότητα στους κύκλους των επενδυτών για την επόμενη μέρα της Ελλάδας", καταλήγει ο Rogoff.

(πρώτη ενημέρωση 3 Φεβρουαρίου 2015, 07:26)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης