Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Telegraph: Tρία σενάρια για τις διαπραγματεύσεις Αθήνας - τρόικας - Καταδικασμένη η Ελλάδα

Telegraph: Tρία σενάρια για τις διαπραγματεύσεις Αθήνας - τρόικας - Καταδικασμένη η Ελλάδα
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο - αλλά ούτε και κανένας λόγος - για πανηγυρισμούς στην Ελλάδα
Μήνυμα - προτροπή προς τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, να χαρεί την... ηλιοφάνεια όσο προλαβαίνει, γιατί αυτή δεν θα διαρκέσει πολύ, στέλνει, μέσω νέου της δημοσιεύματος, η βρετανική Telegraph.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα παραμένει καταδικασμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο - αλλά ούτε και κανένας λόγος - για πανηγυρισμούς.
Η Telegraph παρουσιάζει τρία πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, με αιχμή την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Τα σενάρια αυτά έχουν ως εξής:

- Σενάριο 1
Ο Αλέξης Τσίπρας καταλήγει σε συμβιβασμό με την τρόικα, αφού πρώτα υπαναχωρεί από τις απαιτήσεις του για διαγραφή του χρέους και τις αξιώσεις για τερματισμό καίριων μεταρρυθμίσεων.
- Σενάριο 2
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κάνει πίσω στις αξιώσεις του και τελικώς οδηγεί την Ελλάδα στη χρεοκοπία και στον δρόμο αποχώρησης από το ευρώ.
- Σενάριο 3
Οι πιστωτές της Ελλάδας υπαναχωρούν και λένε ναι στο ελληνικό αίτημα για διαγραφή του χρέους και τερματισμό της λιτότητας.

Σύμφωνα με τηνTelegraph, το τρίτο σενάριο είναι το πιο απίθανο, αφού οι πιθανότητες η Ευρωζώνη να συναινέσει σε διαγραφή του χρέους είναι σχεδόν μηδενικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης