Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Marketwatch: O Τσίπρας δεν θα συμβιβαστεί με την Ευρώπη - Απόδειξη, η σύμπραξη με τον Καμμένο

Marketwatch: O Τσίπρας δεν θα συμβιβαστεί με την Ευρώπη - Απόδειξη, η σύμπραξη με τον Καμμένο
Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης επιθυμούν ξεκάθαρα τον τερματισμό της λιτότητας που επιβάλλει η Γερμανία
Tους λόγους για τους οποίους ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, δεν θα συμβιβαστεί με τους Ευρωπαίους, αναλύει, σε νέο δημοσίευμά του, το Marketwatch.
Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, καθώς οι επενδυτές αναρωτιούνται για το ποια πορεία θα ακολουθήσει τελικά ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την εκλογική του νίκη, ο ίδιος δίδει ένα στίγμα, μέσω της επιλογής του κόμματος που επέλεξε για να έχει εταίρο του στη συγκυβέρνηση.
Η συμφωνία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για σχηματισμό κυβέρνησης ήταν τόσο άμεση, που κανείς θα μπορούσε να σκεφτεί ότι έχει συμφωνηθεί πριν τη διεξαγωγή των εκλογών της Κυριακής.
Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης επιθυμούν ξεκάθαρα τον τερματισμό της λιτότητας που επιβάλλει η Γερμανία και οι ισχυροί σύμμαχοί της, ήτοι οι χώρες του ισχυρού ευρωπαϊκού Βορρά.
Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να κάνει κυβερνητικό του εταίρο, τον Πάνο Καμμένο, είναι απόδειξη ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, W. Schaeuble, δεν θα μπορέσουν να εκβιάσουν τη νέα πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα, με τους παραδοσιακούς τους τρόπους.
Τα αντι-γερμανικά συναισθήματα του Πάνου Καμμένου είναι πολλά και έντονα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης