Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Απαξιωτικό το CNBC: Μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα; Δεν είναι βέβαιο εάν θα γίνουν ποτέ!

Απαξιωτικό το CNBC: Μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα; Δεν είναι βέβαιο εάν θα γίνουν ποτέ!
Πολλές - αν όχι η πλειοψηφία - των απαιτήσεων της τρόικας δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί ή υλοποιηθεί
"Μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα; Δεν είναι βέβαιο εάν θα γίνουν ποτέ!", είναι ο τίτλος νέου δημοσιεύματος του CNBC, ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής.
Πρόκειται για ένα σχεδόν απαξιωτικό δημοσίευμα του CNBC, που φλερτάρει με τα όρια της πρόκλησης σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες των Ελλήνων στην κατεύθυνση ανάταξης της οικονομίας.
Όπως τονίζει, η άποψη που βρίσκει ολοένα και περισσότερους συμμάχους ανά τον πλανήτη είναι η εξής: Η λιτότητα στην Ελλάδα δεν απέδωσε.
Ωστόσο αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι εάν τελικά η Ελλάδα προσπάθησε ποτέ πραγματικά για αυτό, συνεχίζει το CNBC.
H έννοια λιτότητα περιλαμβάνει τη μακρά λίστα όλων των απαιτήσεων της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα, ως αντάλλαγμα την παροχή οικονομικής βοήθειας.
Σύμφωνα με το CNBC, πολλές - αν όχι η πλειοψηφία - των απαιτήσεων της τρόικας δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί ή υλοποιηθεί.
Κυρίως όσα δεν έχουν υλοποιηθεί είναι εκείνα που σχεδιάστηκαν με στόχο την ισχυροποίηση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Πολιτικοί και οικονομολόγοι αναφέρονται στη λίστα αυτών των μέτρων, δίδοντάς τους την ονομασία "διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις".
"Το 2013, ο ΟΟΣΑ παρουσίασε μια μακρά λίστα μεταρρυθμίσεων (γνωστή ως εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ), την οποία έπρεπε να υλοποιήσει η Ελλάδα για να ανακτήσει τη χαμένη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της.
Από τη δημοσιοποίηση της λίστας του ΟΟΣΑ έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος...
Κι όμως στην καλύτερη περίπτωση, η Ελλάδα έχει υλοποιήσει το 50% από όσα περιλαμβάνονται στη λίστα του ΟΟΣΑ", καταλήγει το CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης