Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Το άστρο του ΣΥΡΙΖΑ ακτινοβολεί - Στα ύψη το credit risk λόγω των δεσμεύσεων για το χρέος

FT: Το άστρο του ΣΥΡΙΖΑ ακτινοβολεί - Στα ύψη το credit risk λόγω των δεσμεύσεων για το χρέος
Στον δρόμο προς την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρίξει τους τόνους και έχει χαλαρώσει ορισμένες από τις θέσεις του
Μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ για την έναρξη προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων, το ευρώ έρχεται πλέον αντιμέτωπο με τις εκλογές στην Ελλάδα, καθώς πλησιάζει η ώρα της κάλπης.
Όπως επισημαίνουν, σε νέο δημοσίευμά τους, οι Financial Times, ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για τις εκλογές στην Ελλάδα.
Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν καθαρά πως η Ελλάδα - μετά την κάλπη της 25ης Ιανουαρίου - θα αποκτήσει μια κυβέρνηση υπό τον αριστερό και αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.
Η αλήθεια είναι πως στον δρόμο προς την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρίξει τους τόνους και έχει χαλαρώσει ορισμένες από τις θέσεις του.
Ωστόσο η αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα αποδεικνύει πως ο πιστωτικός κίνδυνος (credit risk) παραμένει όχι μόνο ζωντανός, αλλά και υψηλός.
Όσο περισσότερο λάμπει το άστρο του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έχει υποχωρήσει κοντά στα χαμηλά επίπεδα, στα οποία είχε βρεθεί κατά την κορύφωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να παραμένει αδύναμη...
Το ελληνικό χρηματιστήριο δεν αποκλείεται να δέχεται πιέσεις στη σκιά των δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ πως θα βρεθεί απέναντι από τους ολιγάρχες όταν ανέλθει στην εξουσία.
Ποιος θα είναι ακριβώς ο αντίκτυπος των ελληνικών εκλογών στην πορεία του ευρώ δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί.
Μένει να το δούμε...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης