Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Spiegel: H Eλλάδα παίζει με τη φωτιά - Τι θα συμβεί αν έρθουν οι λάθος άνθρωποι στην εξουσία;

Spiegel: H Eλλάδα παίζει με τη φωτιά - Τι θα συμβεί αν έρθουν οι λάθος άνθρωποι στην εξουσία;
Πετρέλαιο, ρούβλι και Ελλάδα μπορούν να πυροδοτήσουν την επόμενη μεγάλη κρίση
Τρεις σοβαρές εστίες κινδύνου, που μπορεί να πυροδοτήσουν το ξέσπασμα της επόμενης μεγάλης κρίσης στην παγκόσμια οικονομία, διαβλέπει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Όπως προειδοποιεί, ο κίνδυνος νέας πολιτικής αναταραχής στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την ελεύθερη πτώση των τιμών του πετρελαίου και τη ραγδαία υποχώρηση του ρωσικού νομίσματος, μπορούν να προκαλέσουν την επόμενη μεγάλη κρίση που θα ταράξει την παγκόσμια οικονομία.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, «η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά» και μπορεί να γίνει και πάλι αφορμή για αναταραχή στις αγορές.
«Παγκοσμίως αυξάνεται η ανησυχία για μια νέα μεγάλη κρίση. Τι θα συμβεί αν το ρωσικό πρόβλημα εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες;
Τι θα συμβεί αν η τιμή του πετρελαίου κατρακυλήσει ακόμη πιο δραματικά και το δολάριο συνεχίσει να ισχυροποιείται;
Τι θα συμβεί αν στην Ελλάδα έρθουν οι λάθος άνθρωποι στην εξουσία;
Πρόκειται για έναν επικίνδυνο συνδυασμό διαφόρων κρίσεων, ο οποίος θα κρατήσει σε εγρήγορση τον πλανήτη τις επόμενες εβδομάδες».
Όπως σχολιάζουν στο περιοδικό κορυφαίοι αναλυτές της Deutsche Bank και της DZ Bank, «οι επενδυτές είναι εντελώς ανασφαλείς.
Θέλουν να απομακρυνθούν από ο,τιδήποτε μπορεί να συνδέεται με κάποιο τρόπο με κινδύνους.
Ο κίνδυνος μιας μεγαλύτερης κρίσης είναι εδώ.
Έχουμε κάποια συστατικά τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερες αναταραχές στις αγορές».
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το δημοσίευμα τονίζει ότι στο τέλος του έτους η Ευρωζώνη ενδέχεται και πάλι να ταράξει τις αγορές, με αιτία και πάλι την Ελλάδα.
Το Spiegel εξηγεί τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και αναφέρει ότι στην πρώτη ψηφοφορία ο υποψήφιος απέτυχε παταγωδώς, ενώ σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απορρίπτει την πολιτική διάσωσης της τρόικας και αναμένεται να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης