Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Ο Σαμαράς είχε ενημερώσει τον Schaeuble για την επίσπευση της εκλογής ΠτΔ - Το παρασκήνιο

Reuters: Ο Σαμαράς είχε ενημερώσει τον Schaeuble για την επίσπευση της εκλογής ΠτΔ - Το παρασκήνιο
Ο Αντώνης Σαμαράς προετοίμασε το ευρωπαϊκό έδαφος προτού τζογάρει...
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε ενημερώσει τους Ευρωπαίους, προτού ρίξει τη βόμβα για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, παρουσιάζοντας τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που έλαβαν χώρα σε πολιτικό, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Όπως επισημαίνει το Reuters, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ρισκάρει, με την απόφασή του να επισπεύσει τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Ωστόσο, πριν προχωρήσει στις επίσημες ανακοινώσεις ο Α. Σαμαράς, είχε ήδη ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους.
"Ο Αντώνης Σαμαράς προετοίμασε το ευρωπαϊκό έδαφος προτού τζογάρει", σημειώνει χαρακτηριστικά το Reuters, τονίζοντας μάλιστα πως η κίνηση του πρωθυπουργού έρχεται σε αντίθεση με τις κινήσεις του προκατόχου του, Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα πάντα με το Reuters, η απόφαση του πρωθυπουργού να επισπεύσει την προεδρική εκλογή εξέπληξε τους Έλληνες αλλά και τις αγορές.
Όμως υπήρχαν κάποιοι που γνώριζαν τι θα συνέβαινε και μεταξύ αυτών ήταν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble.
Όπως αποκαλύπτει το Reuters, Σαμαράς και Schaeuble είχαν συνεχείς συνομιλίες τα προηγούμενα 24ωρα και προτού ανακοινωθεί - επισήμως την περασμένη Δευτέρα 8/12 - η επίσπευση της προεδρικής εκλογής.
Στη διάρκεια των μεταξύ τους συνομιλιών, Σαμαράς και Schaeuble ανέλυσαν την απόφαση για επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
"Η απόφαση του Σαμαρά να ρισκάρει για να σώσει την κυβέρνησή του, κρατώντας όμως ταυτόχρονα ενήμερους τους Ευρωπαίους εταίρους, επιβεβαιώνει την επισφαλή, ακόμη, θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη...", διαμηνύει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης