Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Τη στήριξη της Βουλής για να σταματήσει τον ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί ο Αντώνης Σαμαράς

Bloomberg: Τη στήριξη της Βουλής για να σταματήσει τον ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί ο Αντώνης Σαμαράς
Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με το πρώτο πραγματικό τεστ σήμερα
Τη στήριξη της Βουλής προκειμένου να σταματήσει τον ΣΥΡΙΖΑ αναζητά ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, αναφερόμενο στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με το πρώτο πραγματικό τεστ σήμερα, καθώς ξεκινά η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, σήμερα είναι η πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η ελληνική Βουλή καλείται να στηρίξει τον υποψήφιο για την Προεδρία Σταύρο Δήμα.
Ο Αντώνης Σαμαράς χρειάζεται να διασφαλίσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών στην Ελλάδα.
Η καλύτερη ευκαιρία για τον Αντώνη Σαμαρά είναι στην τρίτη και κρισιμότερη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου.
"Εάν ο Σταύρος Δήμας λάβει λιγότερες από 160 ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία, τότε η κατάσταση θα είναι πραγματικά δύσκολη", δηλώνει ο CEO της Alco, Kώστας Παναγόπουλος.
Ο Αντώνης Σαμαράς προκάλεσε μαζικό selloff στην ελληνική αγορά την περασμένη εβδομάδα, όταν αποφάσισε να επισπεύσει τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά έχουν δεσμευθεί να μην ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο και τα δύο κόμματα δυσκολεύονται να διατηρήσουν τον έλεγχο των βουλευτών τους, καταλήγει το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης