Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MarketWatch: Καταλύτης για τις αγορές η έκβαση της πρώτης ψηφοφορίας για ΠτΔ στην Ελλάδα

MarketWatch: Καταλύτης για τις αγορές η έκβαση της πρώτης ψηφοφορίας για ΠτΔ στην Ελλάδα
Ως το κορυφαίο γεγονός της εβδομάδας χαρακτηρίζει την προεδρική εκλογή στην Ελλάδα το MarketWatch
Έντονη είναι η ανησυχία των επενδυτών σύμφωνα με το MarketWatch σχετικά με τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.
Ειδικότερα σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές αναμένεται να απασχολήσει ιδιαίτερα η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά οι αναλυτές θα παρακολουθηθούν στενά την ψηφοφορία που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.
«Ο Σαμαράς χρειάζεται τα δύο τρίτα από τα 300 μέλη του κοινοβουλίου να στηρίξουν υποψήφιο της προτίμησής του, τον πρώην Επίτροπος της ΕΕ για το περιβάλλον, Σταύρο Δήμα - είτε στην ψηφοφορία της Τετάρτης ή στη δεύτερη, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα» σημειώνει το MarketWatch και συμπληρώνει:
«Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, στην τρίτη ψηφοφορία, που ενδεχομένως θα πραγματοποιηθεί στις 29 Δεκεμβρίου θα χρειαστεί 180 ψήφους».
Αν δεν καταφέρει να εκλεγεί Πρόεδρος ούτε στην τρίτη ψηφοφορία, τότε το κοινοβούλιο πρέπει να διαλυθεί, το οποίο σημαίνει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στα τέλη Ιανουαρίου.
«Δεδομένης της πρόσφατης πολιτικής αστάθειας, οι επενδυτές ήδη προετοιμάζονται για τις εκλογές, ενώ το ενδεχόμενο νίκης του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ και αναζωπύρωση ενός "Grexit" (Ελλάδα φύγει από την ευρωζώνη) έχουν αφήσει τα σημάδια τους στις χρηματοπιστωτικές αγορές»
Παράλληλα υπενθυμίζει ότι ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ, κατέγραψε τη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση στην ιστορία του, την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης