Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Renaissance Capital: Kίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλθει στην εξουσία

Renaissance Capital: Kίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλθει στην εξουσία
Οι αναλυτές της Renaissance Capital προειδοποιούν για την αυξημένη αβεβαιότητα που κυριαρχεί στην Ελλάδα
Επανεμφάνιση του κινδύνου για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη διαπιστώνει η Renaissance Capital, στη σκιά των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που σημειώνονται στη χώρα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όπως σχολιάζει σε ειδική έκθεσή της για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, εάν η κυβέρνηση δεν κατορθώσει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εθνικές εκλογές, με νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως προειδοποιεί η Renaissance Capital, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει Plan B, ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ επανέρχεται.
Ο κίνδυνος αυτός μεγιστοποιείται από το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά διαγραφή του 50% του ελληνικού χρέους, αίτημα στο οποίο η Ευρωζώνη - και δη η Γερμανία - δεν είναι εύκολο να συναινέσει.
Οι αναλυτές της Renaissance Capital προειδοποιούν για την αυξημένη αβεβαιότητα που κυριαρχεί στην Ελλάδα, λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα.
Η Renaissance Capital εκφράζει την προσδοκία η ελληνική Βουλή να κατορθώσει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γεγονός που θα εξοικονομούσε χρόνο στην κυβέρνηση, προκειμένου να προωθήσει μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης