Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBC Capital Markets: Στάση αναμονής στην ΕΚΤ λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στην Ελλάδα

RBC Capital Markets: Στάση αναμονής στην ΕΚΤ λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τους αναλυτές η αβεβαιότητα στην Ελλάδα μπορεί να καθυστερήσει την ενεργοποίηση του QE
Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα προκαλούν στάση αναμονής στην ΕΚΤ για την ενεργοποίηση της ποσοτικής χαλάρωσης (QE), σύμφωνα με τους αναλυτές της RBC Capital Markets.
Ειδικότερα οι αναλυτές σημειώνουν ότι η αβεβαιότητα σχετικά με την πολιτική δέσμευση της Ελλάδας προς τους δανειστές για το πρόγραμμα διάσωσης, είναι πιθανό να καθυστερήσει προσωρινά το πρόγραμμα QE της ΕΚΤ».
«Σε αυτή την περίπτωση, η ΕΚΤ μπορεί να επιλέξει να περιμένει να γίνουν οι εκλογές στην Ελλάδα και μετά να αποφασίσει για τη λήψη περαιτέρω μέτρων».
Σημειώνεται ότι όπως δεσμεύθηκε εκ νέου ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, δρομολογούνται οι απαραίτητες τεχνικές διαδικασίες για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, αν χρειαστεί, γεγονός που καλλιεργεί αυξημένες προσδοκίες για πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (QE), από την ΕΚΤ, εντός των πρώτων μηνών του 2015.
Ωστόσο σύμφωνα με τη RBC Capital Markets η πολτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα μπορεί να σταθεί ικανοί να καθυστερήσει η λήψη μέτρων και κατ’ επέκταση το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης