Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Η Ελλάδα επιστρέφει στην κρίση - Το ενδεχόμενο εκλογών τρομάζει τους επενδυτές

Bloomberg: Η Ελλάδα επιστρέφει στην κρίση - Το ενδεχόμενο εκλογών τρομάζει τους επενδυτές
Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και νίκης του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε κατάρρευση το Χ.Α.
«Η Ελλάδα επιστρέφει σε κατάσταση κρίσης» αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg σε ανάλυση του με αφορμή την κατάρρευση του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Όπως αναφέρει το Bloomberg ο Σαμαράς τζογάρει το πολιτικό του μέλλον επισπεύδοντας την ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή.
Παράλληλα σημειώνει ότι το ελληνικό χρηματιστήριο σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από το 1987 ενώ η απόδοση του τριετές ομολόγου εκτινάχθηκε ως απάντηση στην κίνηση του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με το πρακτορείο οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εάν ο Σαμαράς δεν βρει 25 βουλευτές εκτός κυβέρνησης να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Δήμα για την προεδρία της Δημοκρατίας.
Μάλιστα τονίζει ότι σε αυτή την περίπτωση το αριστερό κόμμα, ΣΥΡΙΖΑ που είναι κατά της πολιτικής της λιτότητας είναι φαβορί για τη νίκη.
«Οι επενδυτές έριξαν μια δεύτερη ματιά στον ΣΥΡΙΖΑ και κατάλαβαν ότι σε αυτό το χρονικό σημείο είναι πιο ριζοσπαστικός από την παραδοσιακή αριστερά στην Ελλάδα», αναφέρει ο Nicholas Veron, συνεργάτης στο ερευνητικό ινστιτούτο Bruegel στις Βρυξέλλες και προσθέτει με νόημα ότι «Εάν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι μια ομαλή βόλτα».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί να καταργήσει τα μέτρα και τις περικοπές που εφάρμοσε η κυβέρνηση Σαμαρά επαναφέροντας μνήμες του οικονομικού χάους που απειλούσε να την Ευρωζώνη το 2012.
Ωστόσο την ίδια στιγμή ο Michael Fuchs, αναπληρωτής πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κόμματος της Merkel, υποστηρίζει ότι ο Σαμαράς «γνωρίζει ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο».
«Είναι ένα υπολογισμένο ρίσκο που πήρε και που είναι στην πραγματικότητα μια έξυπνη κίνηση», συμπλήρωσε ο Fuchs, ο οποίος σημείωσε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό τη Δευτέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης