Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FΤ: Δεν θα χάσει την προεδρική εκλογή ο Σαμαράς, αν τη μετατρέψει σε δημοψήφισμα

FΤ: Δεν θα χάσει την προεδρική εκλογή ο Σαμαράς, αν τη μετατρέψει σε δημοψήφισμα
Εάν η κυβέρνηση καταρρεύσει και αναδειχθεί νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόωρες εκλογές, η Ελλάδα θα βυθιστεί ξανά σε περίοδο αναταραχής
Επισπεύδει τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφέρουν οι Financial Times, σχολιάζοντας τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών.
Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, ο Αντώνης Σαμαράς επισπεύδει τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει στην εξουσία την κυβέρνησή του, παρά την αποτυχία των σχεδίων του για ταχεία απεμπλοκή της Ελλάδας από τα μνημόνια.
Ο Α. Σαμαράς επισπεύδει την προεδρική εκλογή κατά δύο μήνες, απόφαση η οποία ανακοινώθηκε λίγο μετά τη διαπίστωση στο Eurogroup της Δευτέρας πως η Αθήνα δεν έχει ολοκληρώσει όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να λάβει την τελευταία δόση από το πακέτο διάσωσης.
Ο Αντώνης Σαμαράς χρειάζεται 180 ψήφους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τις οποίες δεν διαθέτει.
Εάν δεν κατορθώσει να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους, τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εθνικές εκλογές... τις οποίες θα χάσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Όπως προσθέτουν οι Financial Times, η τελευταία κίνηση του Αντώνη Σαμαρά βασίζεται στην εξής παραδοχή:
Ο πρωθυπουργός θεωρεί πως μια νέα δέσμευση για τερματισμό του μνημονίου στα τέλη Φεβρουαρίου του 2015 θα είναι αρκετή για να εξασφαλίσει τις 180 ψήφους για την προεδρική εκλογή.
"Εάν η κυβέρνηση καταρρεύσει και αναδειχθεί νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόωρες εκλογές, η Ελλάδα θα βυθιστεί ξανά σε περίοδο αναταραχής, γεγονός που θα περιπλέξει εκ νέου τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και τρόικας", σημειώνουν οι Financial Times.
Όπως επισημαίνουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, η δίμηνη παράταση του ελληνικού μνημονίου, σε συνδυασμό με την προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης που θα λάβει στη συνέχεια η Ελλάδα, μπορούν να στηρίξουν τον Αντώνη Σαμαρά να μην αποτύχει στην προεδρική εκλογή, αν την μεταβάλλει ως δημοψήφισμα για τον τερματισμό του μνημονίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης