Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Stratfor: Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, σύντομα θα έρθει στην εξουσία

Stratfor: Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, σύντομα θα έρθει στην εξουσία
Για αναζωπύρωση της ευρωπαϊκής κρίσης το 2015 προειδοποιεί η Stratfor, λόγω του πολιτικού ρίσκου στην Ελλάδα
Aναζωπύρωση της ελληνικής - και κατ' επέκταση της ευρωπαϊκής - κρίσης το επόμενο έτος, 2015, προβλέπει η Stratfor, αποτιμώντας τις ραγδαίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που σημειώνονται επί ελληνικού εδάφους το τελευταίο διάστημα.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά σε νέα ανάλυσή της για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά τεκταινόμενα, η ευρωπαϊκή κρίση θα επιστρέψει το 2015, μέσω της Ελλάδας.
Η Ελλάδα θα καταστεί εκ νέου το επίκεντρο της ευρωπαϊκής κρίσης την επόμενη χρονιά, καθώς η ελληνική Βουλή καλείται να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Εάν η ελληνική κυβέρνηση αποτύχει, τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί μοιραία σε πρόωρες εθνικές εκλογές.
Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διατηρεί σταθερό προβάδισμα σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, θα είναι δύσκολο αυτή τη φορά να κρατηθεί μακριά από την εξουσία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί για τη διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους, μια εξαγγελία που αν υλοποιηθεί, θα επιφέρει νέο γύρο αστάθειας και νευρικότητας στις αγορές, αυξάνοντας ραγδαία την αβεβαιότητα για το σύνολο της Ευρωζώνης.
Εάν η κατάσταση στην Ελλάδα προκαλέσει νέο γύρο αστάθειας στην Ευρώπη, τότε οι Ευρωπαίοι δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να καθήσουν εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσουν όλα τα καυτά θέματα, τα οποία μέχρι στιγμής δείχνουν να αποφεύγουν...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης