Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wall Street Journal: Εξάμηνη παράταση του μνημονίου της Ελλάδας θέλει η πλειοψηφία των Ευρωπαίων... προς αποφυγή ατυχήματος

Wall Street Journal: Εξάμηνη παράταση του μνημονίου της Ελλάδας θέλει η πλειοψηφία των Ευρωπαίων... προς αποφυγή ατυχήματος
H τρόικα δεν πείθεται από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης
Υπέρ της παράτασης του μνημονίου της Ελλάδας για χρονικό διάστημα έως και έξι μήνες τάσσονται αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά της η Wall Street Journal.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, παρακολουθώντας το θρίλερ των διαπραγματεύσεων των τελευταίων 24ώρων, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς, οι Ευρωπαίοι επιμένουν πως το υφιστάμενο ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να παραταθεί έως και έξι μήνες.
"Τα περισσότερα κράτη μέλη της Ευρωζώνης επιθυμούν παράταση του ελληνικού μνημονίου κατά έξι μήνες, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μελλοντικών... ατυχημάτων", δηλώνει κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας στη Wall Street Journal.
"H τρόικα δεν πείθεται από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης", προσθέτει ο ίδιος αξιωματούχος.
Όπως έχει ήδη αναφέρει από το μεσημέρι της Τετάρτης το www.bankingnews.gr, πιθανή θεωρείται η τεχνική παράταση του ελληνικού μνημονίου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία επισημαίνει ότι η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζουν τη διαπραγματεύση πάνω σε ζητήματα προϋπολογισμού.
Η ΕΕ εξέφρασε την ελπίδα η τρόικα να επιστρέψει στην Ελλάδα πριν την 8η Δεκεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Eurogroup της χρονιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης