Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εconomist: Η πολιτική αβεβαιότητα δεν πρέπει να απειλήσει την ανάκαμψη της Eλλάδας

Εconomist: Η πολιτική αβεβαιότητα δεν πρέπει να απειλήσει την ανάκαμψη της Eλλάδας
Ακόμη κι αν η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας δεν είναι ικανοποιητική, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί...
H πολιτική αβεβαιότητα θα μπορούσε να απειλήσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, προειδοποιεί ξεκάθαρα ο Economist, σε νέο δημοσίευμά του.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, η ελληνική οικονομία αποτελεί το νέο αστέρι της ευρωπαϊκής οικονομίας - σύμφωνα με τα στοιχεία για το ευρωπαϊκό και ελληνικό ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου - και δεν θα πρέπει να απειληθεί από τις πολιτικές εξελίξεις που σημειώνονται στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Economist, όπως φάνηκε από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις 14 Νοεμβρίου, η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας παρέμεινε εξαιρετικά αδύναμη, διαμορφούμενη μόλις στο +0,2% για το τρίτο τρίμηνο του 2014.
Μπροστά σε αυτή την αρνητική - για το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας - εξέλιξη, σημειώθηκε και μια θετική έκπληξη: Από τις 14 χώρες (σε σύνολο 18 χωρών της Ευρωζώνης) που ανακοίνωσαν στοιχεία για το ΑΕΠ τους στις 14 Νοεμβρίου, τη μεγαλύτερη ανάπτυξη για το τρίτο τρίμηνο την ανακοίνωσε η Ελλάδα! Η Ελλάδα για το τρίτο τρίμηνο του 2014 εμφάνισε ανάπτυξη +0,7%!
Όπως επισημαίνει, στη συνέχεια, ο Economist, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας έχει ήδη ξεκινήσει και σταδιακά ισχυροποιείται.
Ακόμη κι αν η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας δεν είναι ικανοποιητική, όλα δείχνουν πως η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Ωστόσο, είναι ορατός ο κίνδυνος η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας να ανατραπεί από τη συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα που μαστίζει τη χώρα.
"Η κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μπορεί να έχει καταρρεύσει έως τον Φεβρουάριο του 2015, ενόψει της κρίσιμης εκλογής για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας", διαμηνύει ο Economist.
Όπως προσθέτει, η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα θα ηγείται πιθανότατα από τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αντιδρά στα μνημόνια και τις πολιτικές της λιτότητας.
"Οι προσδοκίες για ανάκαμψη της Ελλάδας επέστρεψαν όταν εξαφανίστηκε ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ (Grexit). Εάν οι ανησυχίες επιστρέψουν, θα τεθεί σε κίνδυνο η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας...", καταλήγει το περιοδικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης