Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wall Street Journal: Τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν αγοραστική ευκαιρία - Κακή η χρονική συγκυρία, λόγω πολιτικού ρίσκου

Wall Street Journal: Τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν αγοραστική ευκαιρία - Κακή η χρονική συγκυρία, λόγω πολιτικού ρίσκου
O πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, επιδιώκει την ταχεία έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και τα πακέτα διάσωσης
Διπλές σκέψεις κάνουν πλέον για τα ελληνικά ομόλογα οι επενδυτές, όπως επισημαίνει η Wall Street Journal, αποτιμώντας το σημερινό μαζικό sell off.
Όπως σημειώνει, σε νέο δημοσίευμά της, έξι μήνες μετά την εντυπωσιακή επανεμφάνιση της Ελλάδα στις αγορές (Απρίλιος 2014), πλέον οι επενδυτές δείχνουν να... το ξανασκέφτονται, σε ό,τι αφορά τις αγορές ελληνικών ομολόγων.
Σήμερα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου εκτοξεύθηκε πάνω από το κρίσιμο επίπεδο του 7%, από λιγότερο από 5,5% που ήταν τον περασμένο Ιούνιο.
Τελευταία φορά που η απόδοση του ελληνικού 10ετούς είχε ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο του 7% ήταν τον Μάρτιο.
Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων πήραν την ανιούσα, στη σκιά των νέων δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται στην Ελλάδα και οι οποίες δείχνουν να διευρύνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως προσθέτει στη συνέχεια η Wall Street Journal, το πρόβλημα είναι το εξής: Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δεν συγκεντρώνει τις αναγκαίες ψήφους για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, γεγονός που δεν αποκλείει τη διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών στην Ελλάδα, στις αρχές του 2015.
Υπό το πρίσμα αυτό, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, επιδιώκει την ταχεία έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και τα πακέτα διάσωσης.
Τα σχέδια όμως αυτά της κυβέρνησης έχουν επιφέρει ρήγμα στις σχέσεις της Αθήνας με τους Ευρωπαίους, οι οποίοι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας σε πρόγραμμα και επιτήρηση.
"Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις, δεν προκαλεί έκπληξη ότι οι αγορές αποτιμούν μεγαλύτερα ρίσκα", δηλώνει ο Gareth Colesmith, manager της Insight Investment.
"Τα ελληνικά ομόλογα δεν μετατράπηκαν ξαφνικά σε assets χαμηλής μεταβλητότητας. Παραμένουν αγοραστική ευκαιρία. Απλά η χρονική συγκυρία είναι κακή. Εάν το γενικότερο περιβάλλον ήταν πιο αισιόδοξο, ο αντίκτυπος στα ομόλογα δεν θα ήταν ο ίδιος", σχολιάζει ο Nicola Marinelli, manager της Sturgeon Capital.
Η Sturgeon Capital αγόρασε ελληνικά ομόλογα, κατά την επιστροφή της χώρας στις αγορές τον περασμένο Απρίλιο.
Ωστόσο τα πούλησε στα μέσα του καλοκαιριού, για να κατοχυρώσει τα κέρδη της...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης