Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays - Στις κορυφαίες επιλογές παγκοσμίως η μετοχή της Alpha Bank, ψήφος εμπιστοσύνης

Barclays - Στις κορυφαίες επιλογές παγκοσμίως η μετοχή της Alpha Bank, ψήφος εμπιστοσύνης
Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική τράπεζα
Ψήφο εμπιστοσύνης στην Alpha Bank δίνει η Barclays.
Η βρετανική τράπεζα προσθέτει τη μετοχή της ελληνικής τράπεζα Alpha Bank στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο με τις προτεινόμενες μετοχές, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 20 Ιουνίου 2014.
Η προσθήκη της μετοχής, αντανακλά την προτίμηση της βρετανικής τράπεζας στις ευρωπαϊκές μετοχές.
Στην έκθεση με τίτλο «Global Equity Strategy – Α sense of style», η Barclays σημειώνει ότι οι μετοχές αξίας (value stocks) είναι πιο ελκυστικές σε σύγκριση με τις μετοχές ανάπτυξης (growth stocks), με τη βρετανική τράπεζα να χαρακτηρίζει εκπληκτικό το discount της αποτίμησης σε Ευρώπη και Βρετανία.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αλλαγή στάσης από τη Federal Reserve των ΗΠΑ για τα επιτόκια, από τη συνεδρίαση της Νομισματικής Επιτροπής τον Μάρτιο έως τη συνεδρίαση του Απριλίου, αποτέλεσε το όχημα που οδήγησε στην αστάθεια των αποδόσεων επενδύσεων από την αρχή του έτους.
Όσον αφορά τα ομόλογα, η Barclays εκτιμά ότι οι αποδόσεις τους θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια του 2014, γεγονός που θα οδηγήσει σε υπεραπόδοση των value stocks.
H υπεραπόδοση της αξίας στις ΗΠΑ σχετίζεται με την υπεραπόδοση της Ευρώπης έναντι των ΗΠΑ, όπου οι επενδυτές ιστορικά στρέφονται σε ευρωπαϊκούς τίτλους όταν αναζητούν αξία.

Στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνεται αναλυτικά το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο με τις μετοχές που προτείνει η Barclays.
Εκτός από την ελληνική τράπεζα, συναντάμε μεταξύ άλλων, τη Renault, τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom, την PetroChina, BNP Paribas, Citigroup, JP Morgan Chase.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης