Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέο μήνυμα Akar κατά Ελλάδας: Δεν διαπραγματευόμαστε τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες και τα συμφέροντα μας

Νέο μήνυμα Akar κατά Ελλάδας: Δεν διαπραγματευόμαστε τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες και τα συμφέροντα μας

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εκτόξευσε αιχμές και για τη συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία

Σχετικά Άρθρα
Με αμείωτη ένταση συνεχίζει η Τουρκία τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας.
Τη σκυτάλη παρέλαβε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Hulusi Akar, ο οποίος «διεμήνυσε» ότι η Τουρκία δεν διαπραγματεύεται τα συμφέροντα της ενώ σε μια έμμεση απειλή επεσήμανε ότι το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας επιχειρεί διαρκώς, ενώ η Πολεμική Αεροπορία λειτουργεί μέρα και νύχτα.
«Δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες και τα συμφέροντά μας. Το Πολεμικό μας Ναυτικό επιχειρεί διαρκώς για την προστασία της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας. Υπάρχει ένα επίπεδο σχεδιασμού και υλοποίησης που κάποιοι δεν μπορούν ούτε να το ονειρευτούν.
Παράλληλα, κάνουν συνομιλίες και αξιολογήσεις χωρίς να δουν, να ακούσουν, να κατανοήσουν ή να γνωρίζουν ποιες είναι οι πραγματικές πληροφορίες.
Το Πολεμικό μας Ναυτικό βρισκόταν εν πλω για 200.000 ώρες μέσα σε ένα χρόνο. Τα πλοία μας παρέμειναν στη θάλασσα για 182 ημέρες χωρίς διακοπή.
Η Πολεμική μας Αεροπορία λειτουργεί μέρα και νύχτα. Μιλάμε για στρατό που λειτουργεί για την πατρίδα και το έθνος του. Μιλάμε για την ασφάλεια των συνόρων μας, τους πολίτες μας. Και λυπούμαστε για όσους μπερδεύονται και δεν το καταλαβαίνουν».

Αιχμές για την ελληνογαλλική συμμαχία

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εκτόξευσε αιχμές κατά της ελληνογαλλικής συμφωνίας και υποστήριξε «κάποιες χώρες προσπαθούν να αποκτήσουν έναν ρόλο που ξεπερνά το μέγεθος και τη δύναμή τους. Πρέπει να γνωρίζουν πως δεν πάνε πουθενά έτσι. Το ΝΑΤΟ αποτελεί έναν αμυντικό οργανισμό, ωστόσο υπάρχουν ξεχωριστές συμμαχίες κι εντός ΝΑΤΟ, οι οποίες χωρίζουν και αποδυναμώνουν την αποτρεπτική δύναμη τόσο της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ. Αυτό είναι ορατό, ωστόσο κάποιες χώρες το αγνοούν εξαιτίας του εγωισμού τους ή των πολιτικών τους φιλοδοξιών των ηγετών τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης