Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu (ΥΠΕΞ): Η Τουρκία θα κάνει ό,τι χρειαστεί για την ασφάλειά της

Cavusoglu (ΥΠΕΞ): Η Τουρκία θα κάνει ό,τι χρειαστεί για την ασφάλειά της

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία φέρουν ευθύνη για διασυνοριακές επιθέσεις της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών M. Cavusoglu δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία «θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την ασφάλειά της» και πρόσθεσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία φέρουν ευθύνη για διασυνοριακές επιθέσεις της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας.

Ο πρόεδρος T. Erdogan δήλωσε πως μια επίθεση, για την οποία η Άγκυρα κατηγόρησε την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακή YPG και κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι αστυνομικοί, ήταν «η τελευταία σταγόνα» και πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να εξαλείψει απειλές που προέρχονται από τη βόρεια Συρία.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο Cavusoglu δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους ότι θα εξασφαλίσουν την αποχώρηση της YPG από την περιοχή των συνόρων με τη Συρία και πως οι αμερικανικές καταδίκες επιθέσεων εναντίον της Τουρκίας είναι ανειλικρινείς, καθώς η Ουάσινγκτον εξοπλίζει τη YPG.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης