Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Γερμανία επιβεβαιώνει τις μυστικές συζητήσεις με Τουρκία: Υπόθεση της ΕΕ οι διαπραγματεύσεις

Η Γερμανία επιβεβαιώνει τις μυστικές συζητήσεις με Τουρκία: Υπόθεση της ΕΕ οι διαπραγματεύσεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, Γερμανία και Τουρκία συζητούν -χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας- για μια νέα συμφωνία στο προσφυγικό

Σχετικά Άρθρα
Τα περί μυστικών συζητήσεων με την Τουρκία για το προσφυγικό χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας επιβεβαίωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Steffen Seibert, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις είναι υπόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Μια Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας είναι πάντα μια Δήλωση της ΕΕ, εκπροσωπώντας όλα τα 27 κράτη-μέλη της έναντι ενός τρίτου εταίρου.
Και ακριβώς αυτό ισχύει και για αυτή τη Δήλωση» δήλωσε ο Seibert ερωτηθείς σχετικά με το εάν η Ελλάδα συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.
Αναφερόμενος στο σχετικό δημοσίευμα της Handelsblatt, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «η συμφωνία είναι προς όφελος και των δύο πλευρών, των κρατών μελών της ΕΕ και της Τουρκίας» και προσέθεσε ότι «η κεντρική ιδέα της είναι να εγγυηθεί στους πρόσφυγες στην Τουρκία κατάλληλη προστασία και να δημιουργηθούν εκεί προοπτικές ζωής ώστε να μην έχουν αφορμή να μεταναστεύουν παράνομα στην ΕΕ».
Από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης, συνέχισε ο εκπρόσωπος, «έχει νόημα η συνέχιση αυτής της -και για τις δύο πλευρές πραγματικά- σημαντικής συμφωνίας».
Οι διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε, «είναι υπόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για όλα τα κράτη- μέλη και σε αυτό το πλαίσιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με την Τουρκία».
Υπενθύμισε δε ότι οι σχέσεις ΕΕ- Τουρκίας βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αυτού του μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης