Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι προσλήψεις σε νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ έφτασαν στο υψηλό ρεκόρ των 6 εκατ. τον Απρίλιο

tags :
Οι προσλήψεις σε νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ έφτασαν στο υψηλό ρεκόρ των 6 εκατ. τον Απρίλιο
Παρά τη χαμηλή αύξηση στην αγορά εργασίας στις ΗΠΑ το πρώτο 3μηνο του 2017, ο Απρίλιος δείχνει μία διαφορετική εικόνα
Η ζήτηση για νέα θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο ήταν σε υψηλό επίπεδο, κάτι που δείχνει πως η ζήτηση για εργαζόμενους παραμένει σε υψηλά επίπεδα στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ενώ η προσφορά ήταν πιο περιορισμένη, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εργασίας, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017.
Η αύξηση των προσλήψεων βοηθητικού χαρακτήρα, σε συνδυασμό με τη μείωση των προσλήψεων, μπορεί να υποδεικνύει ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων καθώς η αγορά εργασίας συρρικνώνεται.
Τα στοιχεία συμπίπτουν με τη συνολική εικόνα της αγοράς εργασίας που εξακολουθεί να είναι ισχυρή, συμβάλλοντας τόσο στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, όσο στην ανάκαμψη της οικονομίας αυτό το τρίμηνο.
Οι αριθμοί που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι το ποσοστό ανεργίας έπεσε σε χαμηλό 16 ετών στο 4,3% το Μάιο, αν και οι προσλήψεις ακολούθησαν έναν πιο ήπιο ρυθμό.
Οι απολύσεις μειώθηκαν σε 1,59 εκατ. από 1,66 εκατ.
Υπήρξαν 1,2 άνεργοι που διεκδίκησαν μία θέση εργασίας τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τα 1,9 άτομα όταν ξεκίνησε η ύφεση στα τέλη του 2007
Οι υπηρεσίες στέγασης και τροφίμων, οι κατασκευές, οι χρηματοοικονομικές δραστηριότητες ήταν μεταξύ των κλάδων που παρουσίασαν αυξητικές τάσεις.
Οι κενές θέσεις εργασίας μειώθηκαν στον τομέα της μεταποίησης και της λιανικής
κατά τους δώδεκα μήνες έως τον Απρίλιο του 2017, με τον κλάδο να δημιουργεί 2,2 εκατ. νέες θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης