Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Θαύμα η ανθεκτικότητα της οικονομίας και της στρατιωτικής μηχανής της Ρωσίας

Washington Post: Θαύμα η ανθεκτικότητα της οικονομίας και της στρατιωτικής μηχανής της Ρωσίας
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «οι δυτικές κυρώσεις απέτυχαν να καταστρέψουν τη ρωσική οικονομία, ενώ η Ουκρανία έχει αποδυναμωθεί καθώς προσπαθεί να ανακάμψει από μια «εξουθενωτική εξάμηνη παύση στις αμερικανικές παραδόσεις όπλων»
Η Ρωσία έχει επιδείξει στρατιωτική και οικονομική ανθεκτικότητα σε αντίθεση με τις προσδοκίες των δυτικών χωρών, γράφει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, σε άρθρο της στις 18 Μαΐου 2024.
«Πέρυσι, η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε η Ρωσία απέδειξε την ανθεκτικότητά της τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά», αναφέρει το άρθρο.
Όπως σημειώνει ο συγγραφέας του άρθρου, από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι ευρωπαίοι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας βοήθησαν το Κίεβο με την επιβολή οικονομικών αντιρωσικών κυρώσεων και την παροχή όπλων στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις «για τη διεξαγωγή ενός μακροχρόνιου πολέμου.
«Ωστόσο», σύμφωνα με την εφημερίδα, «οι δυτικές κυρώσεις απέτυχαν να καταστρέψουν τη ρωσική οικονομία, ενώ η Ουκρανία έχει αποδυναμωθεί καθώς προσπαθεί να ανακάμψει από μια «εξουθενωτική εξάμηνη παύση στις αμερικανικές παραδόσεις όπλων».
Μεταξύ των ενδείξεων σταθερότητας της Ρωσίας, επισημαίνεται την απότομη αύξηση του διμερούς εμπορίου με την Κίνα από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης , την πρόσφατη επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην κατεύθυνση του Kharkiv, που αιφνιδίασε την Ουκρανία και τις επερχόμενες ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις προσομοίωση της χρήσης μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-05-18_201037.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης