Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Αυτή η εβδομάδα θα μείνει αξέχαστη στις αγορές - Μακροοικονομικά στοιχεία, εταιρικά αποτελέσματα, συνεδριάσεις κεντρικών τραπεζών και... τρεις εκλογικές διαδικασίες μπορεί να αλλάξουν αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα

Morgan Stanley: Αυτή η εβδομάδα θα μείνει αξέχαστη στις αγορές - Μακροοικονομικά στοιχεία, εταιρικά αποτελέσματα, συνεδριάσεις κεντρικών τραπεζών και... τρεις εκλογικές διαδικασίες μπορεί να αλλάξουν αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα
Ως εβδομάδα που θα τη θυμόμαστε για πολλά χρόνια χαρακτηρίζει αυτήν που άνοιξε σήμερα η Morgan Stanley, στο εβδομαδιαίο σημείωμα της προς τους επενδυτές.
Αφού εύχεται όλοι οι εμπλεκόμενοι με τις διεθνείς αγορές να είχαν ένα ξεκούραστο σαββατοκύριακο, η Morgan Stanley θεωρεί ότι οι επόμενες μέρες θα έχουν κάτι ξεχωριστό, ενώ ο συνδυασμός των γεγονότων δεν έχει ξανασυμβεί, αλλά ούτε και αναμένεται να ξανασυμβεί στο άμεσο μέλλον. "Θα δούμε κρίσιμα εταιρικά αποτελέσματα, σημαντικές συνεδριάσεις κεντρικών τραπεζών, και... ναι... εκλογές που μπορεί να επηρεάσουν ολόκληρο τον πλανήτη", γράφει χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά:
Δευτέρα, 30 Απριλίου: Ήρεμη μέρα. Τα μακροοικονομικά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας στο επίκεντρο, με το προσωπικό εισόδημα, τον Chicago PMI και την έκθεση Dallas Fed Manufacturing Outlook.
Τρίτη, 1 Μαΐου: Άλλη μία μέρα αρκετών και σημαντικών μακροοικονομικών αποτελεσμάτων. Στις ΗΠΑ, οι δείκτες ISM Manufacturing και κατασκευαστικών δαπανών, ενώ αναμένουμε και τις πωλήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών. Παράλληλα, την Τρίτη αναμένουμε τους δείκτες PMI, για την επιχειρηματική δραστηριότητα τον Απρίλιο στις περισσότερες μεγάλες χώρες του κόσμου.
Τετάρτη, 2 Μαΐου: Συνέχιση των ανακοινώσεων για τους δείκτες PMI Απριλίου, ενώ στις ΗΠΑ έχουμε τις ανακοινώσεις για τις βιομηχανικές παραγγελίες και τις νέες θέσεις εργασίας του Ινστιτούρου ADP. Παράλληλα, συνεχίζουν να ανακοινώνονται και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου στις εταιρείες.
Πέμπτη, 3 Μαΐου: Η ΕΚΤ συνεδριάζει για τη νομισματική της πολιτική στη Βερκελώνη, την ώρα που η ευρωπαϊκή οικονομία δείχνει ότι μπαίνει σε ένα νέο κύκλο ύφεσης. Την ίδια μέρα, αναμένουμε και την συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, από τον οποίο περιμένουμε να πετάξει και πάλι το "μπαλάκι" στις κυβερνήσεις.
Στις ΗΠΑ αναμένουμε τις αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας, τα στοιχεία για την παραγωγικότητα και τον ISM Υπηρεσιών.
Παρασκευή, 4 Μαΐου: Στις ΗΠΑ αναμένουμε τα στοιχεία για την ανεργία, ενώ θα συνεχίζονται τα εταιρικά αποτελέσματα.
Η εβδομάδα δεν τελειώνει την Παρασκευή, αναφέρει η Morgan Stanley. Την Κυριακή, 6 Μαΐου, έχουμε τις γαλλικές εκλογές, με τον Francois Hollande να φαίνεται ο επικρατέστερος για την ανάληψη της προεδρείας μετά τη θητεία Sarkozy.
Παράλληλα, υπάρχουν και οι ελληνικές εκλογές, οι οποίες φαίνονται περισσότερο... σημαντικές από αυτές της Γαλλίας. Εάν τα δύο μεγάλα κόμματα αποτύχουν να πάρουν την πλειοψηφία, μπορεί να αποταθούν για στήριξη ακόμη και στους... εθνικιστές.
Παράλληλα, στην Ιταλία διεξάγονται περιφερειακές εκλογές, οι οποίες θα αποδειχτούν ένα κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση Monti, και αν αυτή καταφέρει να περάσει τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που έχει στο πρόγραμμα της.
Ανάμεσα στις τρεις χώρες, είναι πιθανό να δούμε αύξηση της δυσαρέσκειας έναντι του υφιστάμενου status quo, με αποτέλεσμα να υπάρξει νέα κλιμάκωση της ευρωπαϊκής κρίσης, καταλήγει η Morgan Stanley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης